Microsoft Edge 97 stiže sa novom funkcijom Citations i još mnogo toga

Microsoft uvodi najnoviju verziju svog Edge browsera – Edge 97 – korisnicima u stabilnom kanalu.

PCPress.rs Image

Tekst citata će biti generisan automatski

Ovo ažuriranje uključuje nekoliko novih funkcija, uključujući Citations, koje je Microsoft počeo da testira sa Edge Insiders pre dva meseca. Citations su ugrađeni u Edge i olakšavaju pravilno citiranje izvora u akademskom radu. To je opciona funkcija i omogućena je kao deo Collections, što omogućava korisnicima da sačuvaju više stranica u grupama pod zajedničkom temom. Sa Citations omogućenim u Edge-u, učenici mogu da dobiju citat za datu stranicu u pravom formatu – APA, MLA i Chicago. Korisnici mogu da podese tip izvora koji gledaju, na primer da li je to standardna web stranica ili knjiga, naznače autore, a tekst citata će biti generisan automatski.

Još jedna nova funkcija u Edge 97 je mogućnost korišćenja trenutnog Edge profila za automatsku prijavu na poslovne ili školske web lokacije kada postoji više naloga uskladištenih na uređaju. Do sada, ako ste imali više Edge profila podešenih sa poslovnim ili školskim nalogom i posetili ste web lokaciju koja je imala različite naloge sačuvane za njega, Edge bi od vas tražio da odaberete nalog na koji ćete se prijaviti. Sada će vas browser automatski prijaviti na web lokacije sa nalogom povezanim sa trenutnim Edge profilom. Ovo izdanje takođe dolazi sa nekoliko bezbednosnih nadogradnji.

Pročitajte i:  Microsoft partner sa Mistralom u poslu sa AI izvan OpenAI 

Edge 97 će automatski pokušati da koristi HTTPS za domene koji ga podržavaju, tako da korisnici mogu da uspostave bezbednije veze sa web lokacijama koje posećuju, iako se ova funkcija pojavljuje u fazama. Microsoft je takođe dodao Control Flow Guard (CFG), dodatni sloj zaštite od ranjivosti oštećenja memorije, samo za korisnike na Windows 8 i layer-u. Pored toga, Edge će sada blokirati WebSQL elemente u okvirima trećih strana na web lokacijama, a Microsoft će u potpunosti ukloniti podršku za njih u verziji 101. Chromium projekat takođe uklanja podršku za WebSQL sa verzijom 97. Konačno, Microsoft dodaje podršku za Microsoft Endpoint Data Loss prevention na macOS-u. Pored svega ovoga, ova verzija Edge-a dodaje dugačku listu novih smernica, uključujući i jednu za ponovno omogućavanje WebSQL-a ako je potrebno, dostupna samo do Edge verzije 101.

Izvor: Xda-developers

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,