Trenutno postoji više od 500 miliona Epic Games naloga

Epic Games kaže da sada postoji više od 500 miliona Epic Games naloga. Mnogi od njih se koriste za kupovinu i igranje PC igrica, a nalozi se takođe koriste na konzolama i mobilnim uređajima za Fortnite i Rocket League.

PCPress.rs Image

Povećava se broj korisnika

Oni koji igraju Fortnite na konzoli, ne moraju da kreiraju pun Epic nalog. Umesto toga, imaće „bezimeni“ Epic Games nalog koji nema svoje ime za prikaz ili adresu e-pošte priloženu uz njega.

Fortnite je od maja 2020. godine imao više od 350 miliona registrovanih igrača, a čini se da oni čine značajan deo od tih 500 miliona.

Epic Games Store je dostigao više od 194 miliona korisnika u 2021.godini. To je povećanje od 34 miliona u odnosu na prethodnu godinu. Kompanija je saopštila da je „dnevno aktivnih korisnika dostiglo 31,1 milion, a vršni istovremeni korisnici dostigli su broj 13,2 miliona“, dok je u decembru bilo 62 miliona aktivnih korisnika mesečno.

Izdavač je uložio velika sredstva u svoj program besplatnih PC igara, koji će se nastaviti barem do kraja ove godine. Dokumenti koji su proizašli iz pravne bitke Epic-a sa Apple-om pokazali su da je na taj poduhvat potrošio stotine miliona dolara. Prošle godine, Epic je podelio 89 različitih naslova i ukupno 765 miliona besplatnih igara.

Pročitajte i:  Akcija traje do sledeće nedelje: Opustite se uz ovu besplatnu igru

Ponuda Grand Theft Auto V bez troškova donela je 7 miliona novih korisnika Epic Games Store-a u jednom danu. Nagrade za Civilization VI, World War Z i Subnautica doveli su do manjih, ali i dalje primetnih skokova u broju novih korisnika. Prelazak Rocket League na besplatni model takođe je povećao broj korisnika.

Igrači su potrošili oko 840 miliona dolara u prodavnici 2021. godine, što predstavlja povećanje od 20 odsto u odnosu na 2020.godinu. Nešto više od trećine toga potrošeno je na igre trećih strana.

Najveći naslovi trećih strana prošle godine bili su Final Fantasy VII Remake Intergrade, Hitman 3, Far Cry 6, Genshin Impact, Darkest Dungeon, Kena: Bridge of Spirits, Chivalry 2 i GTA V.

U međuvremenu, Epic kaže da je bilo više od 6 miliona preuzimanja igre The Matrix Awakens: An Unreal Engine 5 Experience na PlayStation 5 i Xbox Series X/S za dva meseca.

Tehnološki demo, pokazuje šta UE5 može da uradi. Takođe je došlo do povećanja broja preuzimanja Unreal Engine-a za 40 procenata prošle godine, dok Epic kaže da se 48 procenata najavljenih igara tekuće generacije gradi na Unreal Engine-u.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,