Tri takmičara iz Srbije u finalu Sony World Photography Awards 2014

Stručni žiri Svetske fotografske organizacije objavio je imena takmičara učešćem na foto konkursu ušli u trku za nagradu Sony World Photography 2014. Ova nagrada se dodeljuje sedmu godinu zaredom najboljim fotografima u profesionalnoj, otvorenoj i omladinskoj kategoriji.

Sony-World-Photography-Awards-LOGO-bIG-483x362Nakon selekcije pristiglih radova, sudije su objavile spisak kandidata koji su ušli u uži izbor, a među odabranim fotografijama našla su se i dela fotografa iz Srbije.

U otvorenoj kategoriji, autor Vuk Adžić se predstavio fotografijom iz oblasti kulture i umetnosti, dok je panoramska fotografija Gorana Popovića takođe ušla u uži izbor za Sony World Photography nagradu. Svoje mesto u finalu omladinske kategorije za fotografe mlađe od 20 godina, našla je i fotografija mlade i talentovane Sare Pavić.

Ovogodišnje takmičenje obeležili su sveži i drugačiji foto zapisi internacionalnih umetnika, a na adresu Svetske fotografske organizacije pristiglo je 139.554 fotografija iz 166 zemalja širom sveta, što je najveći broj prijava u dosadašnjoj istoriji konkursa.

Fotografije finalista će biti izložene u okviru Sony World Photography Awards izložbe u Londonu u periodu od 1. do 18. maja.

Pobednički radovi u okviru otvorene i omladinske kategorije biće proglašeni 18. marta, dok će se imena najboljih autora u profesionalnoj kategoriji biti objavljena 30. aprila na gala ceremoniji u Londonu.

Ostale fotografije možete pogledati na www.worldphoto.org, a fotografije domaćih učesnika ispod.

(Klik za veću fotografiju)

P
Autor: Vuk Adžić
Autor: Goran Popović
Autor: Goran Popović
Autor: Sara Pavić
Autor: Sara Pavić

 

Facebook komentari:

Tagovi: ,