Trump ne želi da se vrati na Twitter

Prošlo je nekoliko dana od kada je Elon Musk vratio nalog Donaldu Trumpu, a bivši američki predsednik do ovog trenutka nije objavio ni jedan tweet. U intervjuima, on je naveo da ne želi više da koristi Twitter, kao i da će svoju sledeću predsedničku kampanju promovisati na svojoj društvenoj mreži, Truth Social.

twitter

Trump tvrdi da je Twitter zapao u velike probleme i da smatra da će obezbediti bolje angažovanje korisnika na Truth Social-u. Između ostalog, u cilju promocije svoje društvene mreže, on će sve izjave objavljivati prvo na njoj, sa ekskluzivitetom u trajanju od čest časova, a tek onda će biti dozvoljeno da se one prenose i objave na drugim mestima.

Da se podsetimo, Trumpov nalog je ugašen 2021. godine, nakon što je Twitter odlučio da dva njegova tweet-a mogu da podstaknu nasilje i da ponove situaciju kada je napadnut Kapitol, 6. januara 2021. godine. Musk je obnovio Trumpov nalog nakon što su objavljeni rezultati glasanja u kome je učestvovalo više od 15 miliona korisnika Twitter-a. Od toga je 52 procenta glasalo za vraćanje naloga bivšem predsedniku. Pomenuta dva tweet-a su prva koje će korisnici videti svi koji posete obnovljen Trumpov Twitter profil. Oni će ostati na vrhu njegovog feed-a sve dok on ne objavi neki drugi tweet ili dok ih sam ne obriše.

Pročitajte i:  Tesla spušta cenu FSD-a na 99 dolara mesečno 

Izvor: ArsTechnica

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,