Data centri 2024

Truth Social nije odobrena u Play prodavnici

Platforma bivšeg predsednika SAD, Donalda Trampa, Truth Social još uvek nije odobrena za distribuciju na Google Play prodavnici. Google navodi da aplikacija nije odobrena zbog nedovoljne moderacije sadržaja.

PCPress.rs Image

Kršenje standardnih smernica

Odlaganje označava stagniranje aplikacije. Truth Social je predstavljena na App Store-u 21. februara. Međutim, Android telefoni čine oko 40 odsto tržišta pametnih telefona u SAD. Bez Google i Apple prodavnica, ne postoji jednostavan način da većina korisnika pametnih telefona preuzme Truth Social.

„19. avgusta smo obavestili Truth Social o nekoliko kršenja standardnih smernica u njihovoj aplikaciji. Zatim smo ponovili da je postojanje efikasnih sistema za moderiranje sadržaja koji generiše korisnik uslov korišćenja naših usluga kako bi bilo koja aplikacija postala aktivna na play prodavnici, “, navodi kompanija u saopštenju.

Google je izrazio zabrinutost zbog toga što Truth Social krši pravila play prodavnice. Play prodavnica zabranjuje sadržaj poput fizičkih pretnji i podsticanja na nasilje.

Matična kompanija, Trump Media & Technology Group (TMTG) navela je u saopštenju za javnost da je „kontinuirano radila u saradnji sa Google-om kako bi osigurala da aplikacija bude u skladu sa Google-ovom politikom i kako pored toga ne bi ugrozila obećanje da će aplikacija biti utočište za slobodu govora.”

Pročitajte i:  Investitori ponovo obraćaju pažnju na Truth Social

„Neke od aplikacija naših konkurenata se nalaze na Google-ovoj play prodavnici uprkos tome što žestoko krše Google-ovu zabranu seksualnog sadržaja i druge smernice, dok Truth Social ima nultu toleranciju za seksualno eksplicitan sadržaj”.

Truth Social je obnovio Trampovo prisustvo na društvenim mrežama više od godinu dana nakon što mu je zabranjen pristup na Twitter-u, i Facebook-u i Youtubu-u. Plaforme su blokirale Trampu naloge nakon nereda u američkom Kapitolu 6. januara 2021.godine. Tada je bivši predsednik optužen da objavljuje poruke koje podstiču nasilje.

TMTG se obavezao da će Truth Social pružiti „zabavno iskustvo bez cenzure“. Kompanija se poziva na određenu bazu i stavove o aktuelnim temama kao što su vesti o ishodima predsedničkih izbora 2020.godine koje su izbrisane sa velikih tehnoloških platformi.

Izvor: Reuters

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,