BIZIT 2022

Pregled Android aplikacija – TubeMate

TubeMate (tubemate.net, 2 MB) je program koji služi za preuzimanje video‑klipova sa servisa YouTube. Dodaćemo i da je u pitanju najpoznatiji alat ovog tipa za operativni sistem Android, koji je pri tome za krajnjeg korisnika besplatan (ako ovaj može da zažmuri na reklamni sadržaj).

TubeMate 2.0.6Program se ne inkorporira u internet pretraživač, kao što je to slučaj kod nekih ostvarenja za Windows, već se pokreće kao posebna aplikacija. Međutim, TubeMate je zapravo hibrid internet pretraživača i download menadžera s obzirom na to da je korisniku ostavljena mogućnost upisivanja URL adresa direktno u program. To znači da se ovaj alat može iskoristiti za skidanje klipića i s drugih video‑servisa. Na spisku podržanih su DailyMotion, Facebook, YouKu, ali i drugi sajtovi koji podržavaju HTML5 video.

Po pritiskanju download tastera korisniku se nudi da izabere rezoluciju video‑snimka, odnosno njegov format. Na raspolaganju je i „čupanje“ audio‑komponente i njeno konvertovanje u MP3 format. Preuzimanje se može privremeno zaustaviti i nastaviti kasnije, a čak se može reprodukovati iz ugrađenog multimedijalnog plejera. Program preuzima i SD i HD filmiće dokle god je u mogućnosti da ih pronađe na serverima servisa.

Pročitajte i:  OTP banka Srbija lansirala novu m-bank aplikaciju

Tubemate-QROpcija s podešavanjima sadrži pregršt podopcija kojima se rad programa prilagođava konkretnim potrebama. Tako se može ograničiti broj aktivnih download‑a, setovati maksimalna brzina preuzimanja, odrediti da li će se uz video‑datoteke preuzimati i prevodi, da li se download‑uje isključivo putem WiFi konekcije ili je opcija mobilna mreža i slično. Manje iskusne korisnike obradovaće podatak da TubeMate i po default‑u preuzima klipove kao s trake, tako da poseta sekciji Preferances nije obavezna.

(Objavljeno u časopisu connect #34)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,