ERP 2024

Tuck: Najave za februar i FEST

PCPress.rs ImageDan zaljubljenih
Valentine’s day

Premijera: 10. februar, Sava centar
Režija: Geri Maršal
Uloge: Džulija Roberts, En Hetavej, Džesika Alba, Dženifer Garner, Džesika Bil, Širli Meklejn, Bredli Kuper, Eston Kučer, Ema Roberts, Džejmi Foks, Kvin Latifa, Tejlor Lautner, Patrik Dempsi, Tofer Grejs

Žanr: Romantična komedija
Web: www.ValentinesDaymovie.com

Film „Dan zaljubljenih“ u režiji Gerija Maršala (Zgodna žena i Odbegla mlada) je okupio trenutno najveće holivudske zvezde u priči o desetoro ljudi u Los Anđelesu čiji se životi prepliću pred praznik ljubavi. Oni se mire i raskidaju usled euforije i iščekivanja koje sa sobom nosi Dan Svetog Valentina.

Vlasnik cvećare Rid prosi svoju devojku Morli. Njegova najbolja drugarica Džulija se zabavlja sa Harisonom za koga se spletom okolnosti ispostavlja da je oženjen.

Poslovna asistentkinja Liz radi u najvećoj agenciji za pronalaženje talenata u njenom gradu i viđa se sa Džejsonom. Džulijina majka Estel je srećna penzionerka koja otkriva svoju aferu mužu Edgaru. Za to vreme, publicista Kara je sama, bez ikoga sa kim bi provela Dan zaljubljenih…

PCPress.rs ImagePersi Džekson Kradljivac munje
Percy Jackson & The Olympians: The Lightning Thief

Start: 25. februar
Režija: Kris Kolumbus
Uloge: Logan Lerman, Brendon T. Džekson, Pirs Brosnan, Aleksandra Dadario,  Stiv Kugan, Rosario Doson, Uma Turman, Son Bin
Žanr: Avantura, fantazija
Web: http://www.percyjacksonthemovie.com/

Iako je dvadeset prvi vek, bogovi i ostala mitska bića sa Olimpa izašli su iz stranica udžbenika o grčkoj mitologiji učenika Persija Džeksona i ušli u njegov život. Pritom, uopšte nisu srećni zbog toga: neko je ukrao munju koja pripada bogu Zevsu i Persi je prvi na listi osumnjičenih. Još viče nevolja je izazvao iznenadni nestanak njegove majke. Dok Persi pokušava da se navikne na svoj novootkriveni status poluboga (njegov otac je Posejdon), odjednom postaje deo sukoba titana sa planine Olimp. Oni i njegovi prijatelji kreću u avanturu po čitavoj zemlji kako bi uhvatili pravog kradljivca munje, spasili Persijevu mamu i otkrili istinu koja je moćnija i od samih bogova. 

PCPress.rs ImagePapa Jovana
Pope Joan

Start: 25. februar
Režija: Sonke Vortman
Uloge: Džoana Vokalek, Dejvid Venam, Džon Gudman, Ajan Glen
Žanr: Istorijska drama

Iz duboko sakrivenih trezora Vatikana, dolazi nam istinita priča o zabranjenoj ljubavi i intrigi koju je Katolička crkva čuvala u tajnosti više od hiljadu godina. U vreme kada se tražila potpuna poslušnost, Džon Anglikus je predstavljao tračak svetlosti tog mračnog doba. Nakon što je postao renomirani naučnik, iscelitelj i učitelj, uzdigao se do najviše pozicije u zemlji: Papa Katoličke crkve. Samo dve godine kasnije, Džon Anglikus je kamenovan do smrti zbog tajne koja ja kasnije postala legenda. Džon Anglikus je zapravo bio žena, jedina žena koja je ikada proglašena za Papu i jedini Papa koji je začeo dete.

Priznati reditelj Sonke Vortman vodi nas na misteriozni put vere, ljubavi i snage. Ovo je priča koja će rasvetliti sudbinu jedne od najsnažnijih žena u istoriji, žene poznate kao Papa Jovana.
 

FEST

Na ovogodišnjem filmskom festivalu FEST (19. – 28. februar)  distributerska kuća Tuck predstaviće filmove: “Nepobedivi”, ”Papa Jovana”, “Koko Šanel i Igor Stravinski”, “Valhala Rising”, “Kako smo preživeli rat” i “Baria: Kapija vetrova”. Redovna bioskopska distribucija ovih filmova (osim „Papa Jovana”) predviđena je za mart.

Izvor: Tuck Vision

Facebook komentari: