BIZIT plus

Turske žene se smeju po društvenim mrežama

Posle kontroverzne izjave turskog vice premijera Bülent Arinç-a da žene ne bi smele da se naglas smeju na javnim mestima, žene iz Turske i drugih krajeva sveta su masovno počele da kače snimke svog smeha na društvene mreže.

Turkish-Women-laugh

 

Twitter i Facebook u Turskoj su juče bukvalno bili preplavljeni slikama i snimcima ženskog smeha. Žene su na taj način pokazale svoj stav o izjavi vicepremijera i možemo slobodno reći da su mu se podsmevale. Podrška je stigla od žena i muškaraca iz celog sveta, tako da se pod hashtagom #direnkahkaha (otpor smehom) i #direnkadin(otpor žena) može pronaći na hiljade slika žena koje se grohotom smeju.

“Čednost je veoma važna. To nije samo reč već i ukras za žene” izjavio je Arinç pred mnoštvom ljudi koji su se skupili u Bursi zbog proslave završetka Ramadana, osuđujući navodnu “moralnu korupciju” u Turskoj. “Žene bi trebalo da budu čedne i da znaju razliku između javnog i privatnog. Žene ne bi smele da se naglas smeju u javnosti”  – bile su reči vicepremijera.

Pročitajte i:  Turski borbeni avion KAAN završio prvi let 

Turski muškarci su se takođe oglasili na društvenim mrežama izražavajući svoju solidarnost: “Muškarci koji žive u zemlji u kojoj ženama nije dozvoljeno da se smeju, su kukavice” tvitnuo je jedan ogorčeni Turčin.

Izvor: Guardian

Facebook komentari: