Tužna vest za korisnike iOS-a: Pokemon GO više ne radi

Ukoliko ste korisnik starih iPhone-ova, uskoro nećete više moći da igrate Pokenom GO. Niantic je izdao saopštenje da se na starijim verzijama igrica ukida.

PCPress.rs Image

Nova ažuriranja

Ukoliko vaš iOS softver datira od 2019. godine, spadate u grupu onih kojima će igranje biti onemogućeno. Međutim, dobra vest je da je obezbeđeno ažuriranje koje se, već sada, može preuzeti. Da biste proverili koju verziju vaš iOS koristi, uđite u podešavanja, otvorite Settings – General – About. Preporuka Apple-a je da svi korisnici što pre ažuriraju svoje iOS verzije.

Promene se neće dogoditi jedino na uređajima koje podržava Pokemon GO. Ovo, ujedno, znači da su pomenuti uređaji veoma stari, ali imaju mogućnost pokretanja iOS 13.

Pokemon GO, verzija 225, prva je koja će prekinuti pristup funkcijama sa uređaja koji koriste iOS 12 ili starije. Ukoliko imate android verziju, uputstva se na vas ne odnose, zato što korisnici androida već imaju minimun Android 6, poznatiji kao “Android Marshmallow”. Ako dobro razumemo, vreme Niantic-ovog ažuriranja operativnog sistema zavisi od procenta korisnika koji igraju na određenom operativnom sistemu. To znači da se, kada se pojavi dovoljno veliki broj igrača koji koriste najnoviju verziju iOS-a, i dovoljno mali broj igrača na starim verzijama, dešavaju ovakve promene.

Pročitajte i:  Pokémon Go je zdrav i raste dok se približava svom sledećem desetogodišnjem jubileju

Izvor: Slashgear

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: