Tvorci Pokemon Go rade na Harry Potter igri

Niantic Labs, kreatori do skoro veoma popularne igre Pokemon Go, rade na igri proširene stvarnosti pod imenom Harry Potter: Wizards Unite. Harry Potter: Wizards Unite je AR (proširena stvarnost) mobilna igra koja će biti predstavljena sledeće godine, a koju su razvili u saradnji sa Warner Bros. Interactive i njihovim novim brendom, Portkey Games. 

PCPress.rs Image

Niantic je potvrdio vest, rekavši: “Sa Harry Potter: Wizards Unite-om, igrači koji su sanjali da postanu čarobnjaci u stvarnom svetu konačno će dobiti priliku da dožive J.K. Rowling svet magije.” Detalji o igri nisu poznati, ali očekuje se da će igračima omogućiti da stvarni svet spoje sa čarobnjačkim univerzumom J.K. Rowling.

PCPress.rs Image

Niantic se smatra liderom u svetu igara proširene realnosti. Pokemon Go je objavljena u julu 2016. i brzo je postao fenomen pop kulture, sa preko 750 miliona preuzimanja u prvoj godini. Igra i dalje ima aktivnu bazu korisnika od 65 miliona ljudi svakog meseca, često se ažurira i uspostavila je redovno prisustvo na listi 20 najunosnijih aplikacija. Igra je zaradila oko jednu i po do dve milijarde dolara.

Pročitajte i:  Pokémon Go je zdrav i raste dok se približava svom sledećem desetogodišnjem jubileju

Izvor: Fortune

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,