BIZIT plus

Twitter Blue će koštati 8 dolara mesečno

Twitter povećava cenu svoje pretplatničke usluge.

PCPress.rs Image

Za početak, nove cene

Cena za Twitter Blue će biti 8 dolara mesečno u SAD. Cene u drugim zemljama biće prilagođene kupovnoj moći potrošača na tim tržištima, rekao je Elon Musk. Skok od 3 dolara u odnosu na trenutnu cenu od 5 dolara mesečno predstavlja povećanje cene od 60 odsto.

Takođe, Twitter planira da doda nove pogodnosti servisu. Korisnici će videti manje oglasa i moći će da postavljaju duže video zapise i audio zapise. Takve opcije Twitter je testirao pre Musk-ovog preuzimanja.

Takođe, uvodi se opcija prioriteta u odgovorima, tagovanju i Twitter-ovoj funkciji pretrage. Takve pogodnosti Musk navodi kao neophodne za smanjenje količine neželjene pošte na platformi.

Promena cene za Twitter Blue dolazi nekoliko dana nakon spekulacija o tome kako bi se Twiter mogao promeniti pod Musk-ovim vlasništvom. Musk je takođe razmatrao povećanje cene za Twitter Blue na čak 20 dolara mesečno i da pretplatu učini uslovom za verifikaciju.

Međutim, izgleda da je Musk promenio odluku za cenu nakon što je tvita pisca Stivena Kinga koji je kritikovao takvu promenu. „Moramo nekako da platimo račune“, rekao je Musk. „Twitter se ne može u potpunosti osloniti na oglašivače. Šta kažete na 8 dolara?“

Pročitajte i:  AI će postati pametniji od čoveka do kraja 2025.

Takođe, Musk tvrdi da će izmene Twitter Blue-a, dati kompaniji način da podrži kreatore sadržaja. Vlasnik Nibelliona, jednog od najpopularnijih naloga koji donosi vesti o igricama na Twitter-u, rekao da napušta platformu. On je kao ralog naveo Musk-ovo preuzimanje i poteškoće na koje je naišao pri monetizaciji svog rada.

Nalozi poput Nibellion-a su žila kucavica Twitter-a. Iako predstavljaju samo oko 25 procenata korisničke baze, oni čine više od 97 procenata tvitova koje vidite na platformi.

Promena Twitter Blue-a je verovatno samo početak promena koje je Musk planirao za Twitter. Prema izveštajima New York Times-u, Musk je naredio otpuštanja širom kompanije koja bi mogla uticati na čak 50 odsto zaposleniih u Twitter-u.

Takođe, Musk navodno razmišlja o vraćanju Vine-a, servisa na kojem su se delili kratki video snimci. Takođe, Musk još uvek nije rekao kada zvanično stupaju nove promene za Twiiter Blue.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: