BIZIT plus

Twitter Blue od sada dostupan u celom svetu

Twitter je potvrdio da je Blue sada dostupan širom sveta. Platite 8 USD mesečno i dobićete plavu kvačicu koja više nije posebna, kao i tvitove od 4.000 znakova, viši rang u odgovorima, uređivanje objava i druge pogodnosti.

Twitter Blue od sada dostupan u celom svetu

Twitter Blue pokušava da privuče sve više korisnika

Organizacije, u međuvremenu, mogu da traže korisniju kvačicu pored svojih imena. Twitter je počeo da prihvata prijave za sive kvačice kojima se verifikuju vladini zvaničnici i organizacije, a da ne pominjemo njihove ekvivalente u multilateralnim institucijama. Kandidati moraju da koriste ili svoju državnu ličnu kartu ili važeću e-mail adresu i moraju da opišu svoje pozicije i funkcije.

Novi Twitter Blue je lansiran u novembru, ali je brzo naišao na probleme. Pošto je kvačica izgledala isto, bez obzira da li ste platili za nju ili ste bili stari verifikovani korisnici, ljudi su brzo koristili članstvo da se lažno predstavljaju kao značajne ličnosti. Twitter je ubrzo blokirao potpuno nove naloge da se prijave za Blue, i morao je da ponovo pokrene nivo u decembru sa zlatnim i sivim kvačicama.

Globalno uvođenje može biti od suštinskog značaja za povećanje popularnosti Blue-a. Plaćena opcija je imala samo 180.000 pretplatnika u SAD-u od sredine januara. Rečeno je da izvršni direktor Elon Musk želi da polovina prihoda Twittera dolazi od pretplata, a za to je potrebno da dopre do široke publike.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: