ChatGPT pluginovi će omogućiti statističke podatke u realnom vremenu

Nakon objavljivanja novog GPT-4 engine-a i Whisper API-ja u martu, OpenAI je objavio da je počeo sa uvođenjem dodataka za ChatGPT. Ovo će omogućiti chatbot-u da stupi u interakciju sa API-jima treće strane, prilagođavajući svoje odgovore specifičnim okolnostima koje su definisali programeri, istovremeno proširujući opseg sposobnih radnji bota.

ChatGPT pluginovi će omogućiti statističke podatke u realnom vremenu

Novi ChatGPT dodatak u ranoj verziji testiranja

Recimo da želite da razvijete chatbot sa kojim korisnici mogu razgovarati o sportu. Pre najnovije GPT-4 nadogradnje, chatbot bi mogao da razgovara samo o igrama i rezultatima koji su se desili u prošlosti, tačnije 2021. godine, kada su prikupljeni podaci o obuci GPT-3. Ne bi izvlačio podatke u realnom vremenu niti bi čak bio svestan da postoji 2022. godina. Pomoću dodatka za ChatGPT, moći ćete da priključite ChatGPT funkcionalnost na svoj postojeći skup kodova gde će moći da uradi bilo šta, od preuzimanja informacija u realnom vremenu do izvlačenja specifične baze znanja informacije kao što su interni dokumenti vaše kompanije ili iz vašeg ličnog cloud-a.

Kompanija takođe napominje da bi korišćenje dodataka za premošćivanje jaza u znanju između onoga na čemu je model obučen i onoga što se dogodilo od tada trebalo da pomogne u smanjenju sklonosti AI da pomeša činjenice kada odgovara na složena pitanja. Dodatne mogućnosti i informacije koje su modelu date preko njegovog dodatka takođe značajno povećavaju šanse da model vrati problematične odgovore. Sam dodatak je još uvek u ranoj alfa verziji sa ograničenom dostupnošću. OpenAI je odobrio rani pristup nekolicini partnerskih kompanija uključujući Expedia, Instacart, KAYAK, OpenTable, Shopify, Slack, Wolfram, i Zapier.

Pročitajte i:  OpenAI planira da objavi svoj pretraživač

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,