BIZIT plus

Twitter nakon sedam godina oživljava svoju developer konferenciju

Nakon sedmogodišnje pauze, Twitter ponovo organizuje ličnu konferenciju za programere. Kompanija vraća Chirp, koji će se održati u San Francisku 16. novembra.

TikTok stiže na Vizio TV uređaje

Twitter-ovi programski alati važan izvor prihoda u budućnosti

Chirp je bio naziv prve Twitter-ove konferencije za programere 2010. godine, iako je događaj otkazan u narednim godinama. Poslednji put kada je kompanija bila domaćin konferencije za programere 2015. Od tada, Twitter je imao pomalo teški odnos sa programerima, posebno nakon niza promena API-ja 2018. U skorije vreme, Twitter je pokušao da poboljša svoj odnos sa programerima. Kompanija je lansirala potpuno novu verziju svog API-ja 2020. godine, a takođe je uvela nove alate kako bi istraživačima olakšala proučavanje platforme.

Primetno je da Twitter nastavlja sa konferencijom uprkos neizvesnosti oko budućnosti kompanije jer Elon Musk radi na njenom preuzimanju. Rukovodioci kompanije navode da nemaju puno informacija kada su u pitanju Musk-ovi planovi za Twitter, a sadašnji izvršni direktor Parag Agrawal možda neće ostati na svojoj poziciji još dugo nakon zaključenja ugovora. S druge strane, Twitter-ovi programski alati mogli bi biti važan izvor prihoda za kompaniju, što je Musk takođe stavio kao glavni prioritet.

Pročitajte i:  X radi na NSFW Communities za sadržaje za odrasle

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: