Twitter ne plaća račune zbog mera za smanjenje troškova

Elon Musk odbija da plati stotine hiljada dolara putnih troškova koje su akumulirali zaposleni na Twitter-u pre nego što je on preuzeo kompaniju. Musk je navodno izdao naredbe za usporavanje odnosno čak zaustavljanje plaćanja dobavljačima i ugovornim stranama. Ovaj potez izazvao je žalbe Twitter-ovih saradnika i prodavaca kojima se duguju milioni dolara zaostalih plaćanja.

PCPress.rs Image

Twitter je u kampanji drastičnog smanjenja troškova

Musk je doveo saveznike iz Tesle i Boring Company kako bi pomogli u rekonstrukciji Twitter-a. Prema izveštajima, Twitter traži od osoblja da pregleda, ponovo pregovara ili čak ne plati neke spoljne dobavljače, odnosno pružaoce usluga. Neke oblasti koje se razmatraju uključuju računarske troškove, putovanja, softverske usluge, nekretnine, pa čak i hranu u kancelariji.

Twitter razmatra partnerstva sa sportskim ligama kao što su NFL i NBA, zajedno sa medijskim kompanijama, uključujući Condé Nast i Fox. Takođe, Twitter će pokušati ponovo da pregovara o poslovima sa tehnološkim firmama kao što su Amazon i Oracle koje pružaju računarske usluge.

Takođe, korporativne kreditne kartice su isključene, besplatni ručkovi su eliminisani a plaćanja izveštaja o troškovima su odložena.

Pročitajte i:  Elon Musk radi na razvoju xAI superkompjutera

Musk je uzeo 13 milijardi dolara zajmova kao deo akvizicije, uz plaćanje kamate koja navodno iznosi milijardu dolara svake godine. Musk je rekao zaposlenima da je „ekonomska slika pred kompanijom loša“ i da „bankrot nije isključen“.

Twitter je smanjio polovinu svoje radne snage, zatim se suočio sa masovnim ostavkama i otpustio većinu svojih ugovornih radnika.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,

1 thoughts on “Twitter ne plaća račune zbog mera za smanjenje troškova

  • 25. 11. 2022. at 13:16
    Permalink

    Pređite na Mastodon to je nakbolja alternativa

Comments are closed.