Twitter objavljuje verifikovane NFT profilne slike

Twitter je počeo da uvodi funkciju koja će nekim korisnicima omogućiti da postave NFT-ove koje poseduju kao svoju sliku profila kako bi signalizirali svoje ulaganje u novi prostor digitalne umetnosti.

Twitter objavljuje verifikovane NFT profilne slike

NFT avatari na Twitter-u će se prikazati kao šestougao

NFT, ili „nezamenljivi tokeni“, su jedinstveni, proverljivi digitalni kolekcionarski predmeti, često umetnička dela, kojima se može trgovati na blokčejnu. Iako nisu baš novi, NFT-ovi su eksplodirali u unosnu industriju tokom prošle godine, sa digitalnim umetničkim delima koji se prodaju za milione dolara. Nova funkcija, koja je dostupna samo korisnicima koji plaćaju uslugu pretplate na Twitter-u, ići će korak dalje. Twitter će potvrditi nečije vlasništvo nad NFT-om tako što će povezati digitalni novčanik osobe u kojoj su NFT-ovi uskladišteni sa njihovim Twitter nalogom.

Slike će takođe izgledati drugačije na Twitter-u od tipičnih slika profila. Novi NFT avatari će se prikazati kao šestougao, umesto kruga, a korisnici mogu da kliknu na njih da bi dobili više informacija. Iz Twitter-a navode da će bitkoin biti veliki deo budućnosti kompanije. Prošle godine najavljeno je da se gradi kripto tim koji će se fokusirati na kriptovalute, blokčejn i srodne tehnologije. Uvođenje novih slika NFT profila za sada je dostupno samo korisnicima koji koriste iOS aplikaciju u SAD-u, Kanadi, Australiji i Novom Zelandu.

Pročitajte i:  Twitter odgovara na zabrinutost EU?

Izvor: CNN

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,