Twitter otvara svoju arhivu za akademske istraživače

Twitter je najavio značajan pomak u vrsti podataka koje stavlja na raspolaganje nezavisnim akademskim istraživačima zainteresovanim za proučavanje ponašanja korisnika i trendova povezanih sa onlajn diskursom. Navodi se da će nezavisni akademski istraživači imati puni pristup arhivi svih javnih konverzacija koje su obavljene na Twitteru, što predstavlja značajan napredak, jer se do sada ovakav pristup plaćao.

PCPress.rs Image

Poboljšavanje Twitter API-ja

Promena je deo stalnih napora kompanije da poboljša Twitter API, skup alata koje pruža onima izvan kompanije da izgrade nešto na Twitteru ili koriste podatke za istraživačke studije. Twitter je prošlog leta pokrenuo svoj novi i poboljšani API kao način da se poveže sa programerima i istraživačkim zajednicama, koje su se tokom godina često nalazile u suprotnosti sa kontinuiranim, a ponekad i kontradiktornim razvojem proizvoda. Ova sporna veza započela je naročito 2012. godine, kada je Twitter odlučio da zaustavi pristup programerima kako bi održao strožu kontrolu nad podacima koje je omogućio potencijalnim konkurentima.

Twitter priznaje manje idealan odnos koji je imao sa programerima i istraživačkim zajednicama. I direktori ove kompanije otvoreno kažu da do sada nije bio idealan odnos sa istraživačima, i da su zbog toga trpele obe strane, ali da će Twitter raditi na tome da pruži najbolje moguće iskustvo baš ovoj ciljnoj grupi.

Pročitajte i:  X radi na NSFW Communities za sadržaje za odrasle

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: