Računari i Galaksija

Pažnja! Steam link može biti opasan malver

Igrači su upozoreni da vode računa o pristupu svojim nalozima, nakon ogromnog porasta broja phishing lokacija koje koriste Steam platformu kao mamac.

PCPress.rs Image

Kriminalci koriste lažne Steam sajtove kako bi namamili ljubitelje igara

Nedavno istraživanje kompanije Webroot otkrilo je da je došlo do porasta broja spominjanja Steama na phishing lokacijama između novembra i decembra 2020. Godine, za 250%. Međutim, nakon dodatnih lockdowna tokom prazničnog perioda i porasta broja božićnih poklona i poklona sa temom igara, napadi na Steam teamed web lokacije nastavili su da rastu, sa skoro 400% porasta na phishing lokacijama u januaru 2021.

„Imajte na umu da su vaši nalozi za igranje na mreži vruća meta hakera iz nekoliko razloga”, upozorio je Matt Aldridge iz kompanije Webroot. „Sajber kriminalci su u mogućnosti da izvuku sredstva koja ste možda uplatili ili da prodaju predmete koje imate kupljene u vašim igrama, ali takođe mogu da koriste vaš račun za krađu preko sačuvane kreditne kartice, kao i za pranje novca. Iz ovih razloga važno je da zaštitite svoje kredencijale, koristite jake lozinke i budite svesni napada phishingom koji pokušava da vas zavara da navedete svoje detalje.”

Pročitajte i:  Pet novih Steam igara koje verovatno niste primetili

Prevare sa krađom identiteta postaju još veća pretnja, jer su mnogi ljudi prinuđeni da rade od kuće zbog blokada vezanih za pandemiju, odsecanja od poslovnog okruženja i interne zaštite. Nedavni podaci iz Google-a sugerišu da je 2020. bila rekordna godina za phishing, jer je kompanija otkrila 2.11m phishing lokacija 2020. godine – rast od 25 procenata u odnosu na 2019. kada je pretraživački gigant otkrio 1,69 miliona zlonamernih domena.

Izvor: Techradar

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,