BIZIT plus

Twitter-ova (X) alternativa, Bluesky, dostigla milion korisnika

Prikupiti milion korisnika, na prvi pogled ne izgleda kao neka važna vest, s obzirom da je Threads za samo nedelju dana dostigao 100 miliona korisnika. Međutim, rezultat koji je postigao Bluesky je značajan iz nekoliko razloga. Jedan od njih je što je u pitanju jedna od najbitnijih Twitter (X) alternativa koju je svojevremeno finansirao sam Twitter, uz podršku Twitter suosnivača Jack Dorseya. Drugi bitan razlog je što je ova mreža još uvek nedostupna širokom krugu korisnika, jer je pristup dozvoljen samo uz specijalnu pozivnicu. Broj downloada aplikacije je dostigao milion još u julu, a sada je milioniti korisnik aktivirao svoj pristupni kod.

PCPress.rs Image

Bluesky je osmišljen kao decentralizovana društvena mreža. Nakon što je objavljena prva zatvorena beta varijanta, korisnici su dobili mogućnost da sami biraju algoritme koji će prikazivati sadržaje na njihovim vremenskim linijama. U nastojanjima da ostane bez reklama, Bluesky je počeo da nudi uslugu plaćenog pristupa, kao način da korisnici verifikuju svoje identitete.

Za sada se ne zna kada će mreža biti dostupna svima, ali da postoji interesovanje za nju govori i činjenica da se pozivnice za pristup prodaju preko eBay-a, a neki prodavci za njih traže i po nekoliko stotina dolara.

Pročitajte i:  Indija traži od X-a visok stepen cenzure zbog protesta

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,