BIZIT plus

Mario Kart Tour prošao cilj

Nintendo i izdavač igara DeNA prekinuće kreiranje novog sadržaja za mobilnu igru Mario Kart Tour počevši od 4. oktobra, izveštava Video Games Chronicle. Ovaj potez ukazuje na to da Nintendo možda skreće svoj fokus sa mobilnih igara.

PCPress.rs Image

Kompanije će objaviti novi sadržaj Mario Kart Tour-a kao deo svoje jubilarne turneje počevši od 20. septembra. Međutim, nakon lansiranja Battle Tour-a 4. oktobra, kompanija će objaviti samo stari sadržaj.

„Nikakvi novi kursevi, vozači, kartingi ili jedrilice neće biti dodati nakon Battle Tour-a koji počinje 04.10.2023.“, napisao je Nintendo u poruci igračima, iako kompanija nije objasnila zašto. „Nadamo se da ćete nastaviti da uživate igrajući Mario Kart Tour.“

Mario Kart Tour je nedavno postao Nintendo drugi najveći po zaradi na mobilnim uređajima nakon Fire Emblem Heroes. Zaradila je oko 243 miliona dolara nakon što je preuzeta 230 miliona puta, dok je besplatna verzija za iPhone bila najpreuzeta igra za iPhone kada je objavljena 2019.

Pročitajte i:  Sony želi da PlayStation ekskluzive dolaze ranije za PC

Ipak, mobilne igre su činile relativno mali procenat Nintendo-ove zarade u poređenju sa rivalskim izdavačima kao što su Activision i Take-Two. To bi moglo objasniti zašto je Nintendo prekinuo podršku za pet od osam glavnih mobilnih igara otkako je kompanija počela da proizvodi sadržaj za mobilne uređaje 2016. godine – uključujući Mario Kart Tour.

I dok je Mario Kart Tour postigao izvestan uspeh, i on je postigao veliki uspeh. Procenjena mesečna zarada igre pala je za milion dolara prošlog oktobra nakon što su se Nintendo i DeNA otarasili kontroverznog gacha sistema igre.

Međutim, relativni nedostatak uspeha Nintenda nije obeshrabrio druge rivale da uđu u posao mobilnih igara. Sony planira da oko polovine svojih igara bude na mobilnim i PC računarima do 2025. godine, sa 20 odsto novih PlayStation igara na pametnim telefonima. Kompanija je čak pokrenula PlayStation Studios Mobile Division prošle godine u potrazi za tim ciljem.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari: