BIZIT plus

Twitter: Prevaranti nude lažne kriptovalute

Jedna grupa napadača počela je da koristi sponzorisane tvitove u okviru Twitter ads, a kako bi sprovela akciju u kojoj se korisnicima nude lažne kriptovalute.

PCPress.rs Image

Već neko vreme se izveštava o napadačima koji preuzimaju Twitter naloge, te ih koriste za promociju nagradnih igara koje su zapravo prevare. Tako se preko naloga koji pripadaju poznatim ličnostima ili kompanijama – Elon Musk, Tesla, Gemini Exchange, Chamath Palihapitiya i Social Capital – nude lažne digitalne valute, a eksperti ističu da se radi o uspešnim prevarama koje su napadačima donele dobit od preko 580 hiljada dolara za samo nedelju dana.

PCPress.rs Image

Nakon ostvarenog uspeha, napadači su počeli da ciljaju i prave kriptovalute koje tek sada postaju popularne. Na prvom mestu je Dogecoin, a akcije sprovode tako što plaćaju da se maliciozni tvitovi prikažu što većem broju korisnika. U njima se nalaze i linkovi ka web stranicama koje promovišu lažnu nagradnu igru, pa su na njima prikazane Bitcoin, Ethereum i Dogecoin adrese na koje učesnici mogu da uplate tražene sume u kriptovalutama, kako bi učestvovali u nagradnoj igri. Prevaranti su na taj način stekli nezanemarljivu dobit, budući da je veliki broj korisnika uplatio traženu sumu, najpre zbog obećanja da će dobiti bar duplo od onoga što su platili.

Pročitajte i:  Tesla otpušta više od 10% radnika

https://twitter.com/zseano/status/1369735598500683791?s=20

Izvor: Bleeping Computer

Facebook komentari: