Twitter: Reakcije kao na Facebooku

Twitter je odlučio da isproba Facebook “lajkove”, pa će korisnici uskoro na postove moći da reaguju različitim emotikonima.

PCPress.rs Image

Kompanija je pre nekoliko dana najavila novu funkciju, a smajli reakcije će isprobati tek ograničeni broj korisnika. Facebook je ovu opciju predstavio još 2016, nakon čega su korisnici dobili simbole kojima mogu da odobre, ili pak ne, neki sadržaj.

Novu funkciju su već dobili izabrani korisnici u Turskoj, a mogućnost uključuje tri smajlija različitih raspoloženja, aplauz i jedno srce. Iz kompanije objašnjavaju da su se na ova potez odlučili jer emotikoni omogućavaju brže reakcije na postove, što doprinosi dinamici komunikacije u okviru platforme.

PCPress.rs Image

Važno je da se napomene da se ni korisnici Facebooka još uvek nisu navikli na smajli reakcije, pa ove ponekad unose zabunu – ne zna se da li se neko smeje zato što je nešto duhovito, ili pak smatra da je glupo, a nije uvek najjasnije da li se onaj koji lajkuje ljutitim smajlijem ljuti na onog koji je post podelio, ili na svet uopšte. Ostaje da se vidi hoće li se tviteraši bolje snaći.

Pročitajte i:  Google zabranio još 25 Android aplikacija! 

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.