BIZIT plus

Twitter: Taster za tvitovanje bez nervoze

Twitter testira novu opciju, a u pitanju je taster koji omogućava da se ispravi ono što se već podelilo s pratiocima. Edit dugme na mnogim drugim platformama već postoji, a mnogi su sumnjali da će ikada priteći u pomoć tviterašima.

PCPress.rs Image

Novi taster ipak stiže, budući da je kompanija najavila da se počelo s testiranjem funkcije “Edit Tweet”. Dugme će se prvo pojaviti na plaćenoj verziji ove društvene mreže – Twitter Blue, a korisnici će uz pomoć njega moći da prepravljaju postove koje su već podelili, ali samo pola sata od objavljivanja. Prepravljeni tvitovi će dobijati poseban pečat, pa će ostali moći da vide da je neki post ispravljen u odnosu na prvobitnu verziju, a moći će da se vidi i originalni sadržaj, ako se klikne na oznaku “edited tweet”.

Retko kome smeta opcija koja omogućava ispravke, a iz jednog jednostavnog razloga – svi grešimo, te gutamo slova, posebno kad nas obuzme vatra usred neke žustre rasprave. Korisnici već dugo traže ovu opciju, a ističe se da će mogućnost da se vide prve verzije nekog tvita osigurati integritet. Još se ne zna kada će opcija stići do svih tviteraša, a tek ćemo tada moći da vidimo da li se radi o korisnom dodatku, ili o izmeni koja će napraviti još veći haos.

Pročitajte i:  X planira da zaposli 100 moderatora sadržaja

Izvor: Mashable

Facebook komentari: