Twitter testira način prijavljivanja obmanjujućih tvitova

Twitter je u utorak objavio da će neki korisnici u SAD-u, Južnoj Koreji i Australiji imati mogućnost da prijave obmanjujući tvit, u okviru napora u borbi protiv dezinformacija.

PCPress.rs Image

Dezinformacije su i dalje veliki problem na društvenim mrežama

Kompanija testira ovu funkciju i rekla je da još uvek pokušava da utvrdi da li je to “efikasan pristup”. Twitter i druge društvene mreže i dalje se bore sa lažnim tvrdnjama na svojim platformama, uključujući postove o vakcinama protiv COVID-19 i situaciji u Avganistanu. Političari, uključujući američkog predsednika Joea Bidena, pozivali su tehnološke kompanije da učine više kako bi rešile problem. “Možda nećemo ništa preduzeti i ne možemo odgovoriti na svaki izveštaj u eksperimentu, ali vaš doprinos će nam pomoći da identifikujemo trendove kako bismo mogli da poboljšamo brzinu i opseg našeg šireg rada na dezinformacijama”, naveo je Twitter.

Kompanija je takođe eksperimentisala sa drugim načinima borbe protiv dezinformacija, uključujući forum zajednice pod nazivom Birdwatch, koji omogućava korisnicima da označe obmanjujuće tvitove i dodaju više konteksta. Da bi prijavili tvit, korisnici kliknu na tri sive tačke sa desne strane tvita, gde će se nalaziti opcija „Prijavi tvit“. Nakon što kliknu na to, ljudi koji su deo test grupe videće opciju da prijave tvit kao obmanjujući. Twitter nije rekao koliko će korisnika imati pristup ovoj funkciji.

Pročitajte i:  X (Twitter): Korisnici će morati da plaćaju za otvaranje naloga

Izvor: Cnet

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: