Twitter uvodi nov način prijavljivanja postova

Stiže novi sistem za prijavljivanje tvitova i tenutno je u fazi testiranja. Ubuduće ćete morati da budete određeniji po pitanju razloga prijavljivanja određenog tvita, kako bi vaša prijava bila usvojena.

PCPress.rs Image

Zašto prijavljujete tvit?

Novi proces pitaće ko je osoba koja je u tvitu targetirana ili pogođena i zbog čega je tvit štetan (da li je u pitanju spam, podsticanje ljudi na samopovređivanje i slično). Potom će biti zatraženo obrazloženje na koji način tvit uznemirava. Na kraju upitnika, Twitter bi trebalo da sam ponudi “Terms of Service violation” i upita za potvrdu. Korisnici će imati priliku da odrede da li je ponuđena Twitter sugestija promašila određenu oznaku i na taj način pomognu Twitter-u da identifikuje potencijalne propuste u svom alatu.

Kao što vidimo, poboljšanje funkcije prijavljivanja postova koristi se kako bi se Twitter-ov automat poboljšao i skinuo sa korisnika teret tumačenja kršenja pravila. Razume se da će se ogroman broj ovih izveštaja koristiti kao materijal za statistiku, naročito kada su u pitanju tipična kršenja pravila (relativno) pristojne komunikacije. Nov sistem prijavljivanja za sada se testira na malom uzorku u SAD, ali će se naredne godine proširiti dalje. Kompanija tvrdi da novo ažuriranje poboljšava korisničko iskustvo i ima za cilj da smanji “toksične susrete” na Twitter-u.

Pročitajte i:  X radi na NSFW Communities za sadržaje za odrasle

Izvor: pcmag

 

 

 

 

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: