BIZIT plus

Kako da smanjite potrošnju omogućavanjem režima slike niskog kvaliteta u iMessage-u

Omogućavanje režima slike niskog kvaliteta u iMessage-u može vam pomoći da koristite manje podataka, očuvate vek trajanja baterije i šaljete slike kada vaša veza nije idealna.

PCPress.rs Image

Manje fajlove je lakše poslati

Ako šaljete mnogo slika preko iMessage-a, a niste na Wi-Fi mreži, postoji velika šansa da trošite dosta mobilnih podataka. Ako nemate neograničeni plan preko svog mobilnog operatera, neće proći mnogo vremena pre nego što dostignete ograničenje. Iako je očigledan odgovor da šaljete manje slika u porukama, to nije uvek popularno rešenje. Osim toga, neke stvari su bolje opisane drugima na fotografiji nego u tekstu, kao što je umetnost ili odeća koju želite da nosite.

Tu stupa u igru Režim slike niskog kvaliteta (Low Quality Image Mode), koji vam i dalje omogućava slanje slika, ali bez korišćenja toliko podataka za svaku od njih. Postoji kompromis u tome što fotografije koje šaljete nisu visokog kvaliteta kao obično, ali u zamenu možete poslati više fotografija. Ovaj režim ima i druge namene – na primer, ako otkrijete da ste na nestabilnom internetu ili da imate ne baš idealnu mobilnu uslugu, manje fajlove je znatno lakše poslati. Slanje slika lošijeg kvaliteta takođe troši manje baterije i može pomoći da se produži nekoliko dodatnih minuta upotrebe tokom dana. Šta god da je razlog, režim slike niskog kvaliteta je zgodan trik. Kako omogućiti režim slike niskog kvaliteta u iMessage-u?

  • Otvorite Settings
  • Pomerite se nadole i dodirnite Messages
  • Na dnu ekrana uključite Low Quality Image Mode.
Pročitajte i:  iMessage i Bing pretraživač izuzeti iz novih tehnoloških pravila EU

I na kraju, savet: Iako se slike lošeg kvaliteta mogu upotrebiti, one nisu idealne za štampanje ili slanje bilo kome ko planira da ih sačuva. Ako šaljete bilo koju fotografiju koju želite da odštampate, ne zaboravite da isključite režim slike niskog kvaliteta pre nego što ih pošaljete.

Izvor: Appleinsider

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: