U Los Anđelesu se otvara VR centar za masažu

Stanovnici Los Anđelesa će uskoro moći da odlutaju u udaljene svetove, dok njihove bolove umiruje VR centar za masažu, koji se otvara ovog petak, 5. jula. Za početak, Esqapes Immersive Relaxation Center, navodno prvi takve vrste, ponudiće deset različitih VR okruženja za opuštanje, uključujući i saunu, koi ribnjak u odmaralištu u blizini okeana i skijašku kolibu s kaminom u kom pucketaju naložena drva.

PCPress.rs Image

Centar će ispuštati mirise koji su povezani sa svakim VR okruženjem u kombinaciji sa hladnim povetarcem. Masaža nije virtuelna, ali takođe neće postojati ni ljudski maser. Umesto toga posetioce će masirati automatizovana fotelja za masažu. Svaka sesija bi trebalo da traje oko 30 minuta, ali još nije poznato da li biste mogli da se prebacujete između okruženja ili ne. Takođe, da biste sedeli na stolici za masažu u ovom centru, morate da budete stariji od 18 godina.

Iz Esqapes-a poručuju da koriste kombinaciju sopstvenog softvera, automatizovanih programa za masažu i hardvera za virtuelnu stvarnost kako bi pružili potpunu relaksaciju. Esqapes se nalazi u zgradi SAG-Aftra, što je u neku ruku simbolično, jer se tu nalazi Screen Actors Guild, čiji članovi sigurno znaju ponešto o virtuelnim svetovima.

Pročitajte i:  Apple zatvorio još dve prodavnice u SAD

PCPress.rs Image

Centar Esqapes možda ne može da ponudi masažu pravog masera ​​ili maserke na stvarnoj karibskoj plaži, ali je svakako interesantna zamisao kao brzi beg od gužve i vreve u LA-u.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,