U novogodišnjoj noći opljačkana Apple-ova prodavnica u Parizu

U ponedeljak oko devet sati uveče, tri sata posle zatvaranja, četiri naoružana pljačkaša provalili su na zadnji ulaz prodavnice Opera Aple Store i odneli robu u vrednosti oko 1,2 miliona evra

Paris-Apple-Store-Robbed-on-New-Year-s-Eve-iDevices-Worth-1M-1-6M-Gone-2Tri sata pošto je Apple-ova prodavnica u Parizu zatvorena poslednjeg readnog dana u protekloj godini, i otpilike isto toliko pre ponoći, četiri lopova sa pištoljima su provalila na zadnji ulaz. Pritom su lopovi onesposbili i povredili osoblje obezbeđenja, a zatim pokupili gomilu telefona i tableta i odneli ih u kombi koji je bio parkiran u blizini; usput su pokupili i nešto gotovone iz registar-kasa. Uspeli su da pobegnu pre dolaska policije.

Snimci sa nadzornih kamera pokazuju da su lopovi bili dobro organizovani i da se se veoma brzo kretali. Izabrali su pogodan trenutak za akciju, jer je dobar deo policijskih snaga poslat da u novogodišnjoj noći obezbeđuje Jelisejska Polja.

Ovo je prva organozovana pljačka Apple-ovih prodavnica, a takođe i prva oružana pljačka ova vrste u Francuskoj. Krađa Apple-ovih proizvoda radi prodaje na crnom tržištu je unsan posao svuda u svetu. U Francuskoj je crno tržište ukradenih Apple-ovih proizvoda prilično rašireno. Ironično, Opera Apple Store je nedavno prijavila „izvanredne poslovne rezultate“ – ali ti rezultati su sada umanjeni za 1,2 miliona evra.

Pročitajte i:  Spremaju li se sajber napadi na Pariz 2024?

Izvor: Softpedia

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,