Top50 Glas publike

U prodaji je connect 14

Januarski broj časopisa connect donosi pregled najnovijih smartfona za Android i Windows Phone. Za one koji se još nisu odlučili kom operativnom sistemu da se priklone, tu je i kratak pregled novosti koje donose Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) i Windows Phone 7.5 (Mango). connect professional razmatra tehnološku i ekonomsku opravdanost uvođenja LTE (4G) mobilne tehnologije. Nova rubrika AnDrooid u segmentu BabyDroid nudi upoznavanje s popularnim operativnim sistemom za početnike, dok je segment DevDrooid namenjen dobrim poznavaocima Android-a koji žele da se okušaju i kao programeri. Na kraju, pogledajte kako bi izgledali današnji gedžeti da se, umesto baterija, još uvek koristi parni pogon…

connect-14-cover

connect-14-content01

Noviteti u svetu Android-a

Dva nova Samsung-a, dva nova Sony Ericsson-a:  testirali smo četiri Android telefona potpuno različitih namena – sva četiri su zauzela visoka mesta na našoj top listi.

connect-14-content02

Android 4

Google je predstavio novu verziju Android-a pod nazivom Ice Cream Sandwich (sendvič sladoled) koji funkcioniše i na telefonima i na tabletima. Mi smo probali ovaj kolač – prija!

connect-14-content03

Novi Windows smartfoni

Testirali smo model Lumia 800, prvi Nokijin telefon koji koristi Windows, i uporedili ga sa HTC Titan-om i LG-jem Jil Sander. Mogu li ovi telefoni da konkurišu modelima zanovanim na Android-u?

connect-14-content04

Windows Phone 7.5

Windows Phone 7.5 (poznat pod kodnim imenom Mango) obećava 500 novih funkcija, pomoću kojih IT gigant želi da napravi preokret na tržištu smart telefona. Hoće li mu Andorid i Apple to dozvoliti?

connect-14-content05

Samsung Wave 3

Samsung je poboljšao svoj operativni sistem. U našoj laboratoriji smo proverili da li je Samsung Wave 3, prvi model zasnovan na novoj platformi bada 2.0, zaista tako dobar.

connect-14-content06

BabyDrooid

Kako izabrati prvi Android telefon? I, da li kupiti telefon ili tablet? Da li je i koliko bitna verzija Android-a? Sve ove početničke dileme lakše ćete razrešiti uz novu seriju tekstova koja počinje u ovom broju.

connect-14-content07

DevDrooid

Android je otvoren sistem, što znači da odmah možete da počnete s programiranjem aplikacija. Najpre treba obezbediti radno okruženje – to je besplatno: potrebno vam je samo strpljenje i dobar internet.

connect-14-content08

LTE – tehnologija ili biznis?

LTE pruža korisnicima veće brzine protoka podataka (do 100 Mbps), povećava kapacitet i smanjuje kašnjenje u mreži. Za operatore, LTE znači niže operativne troškove, niže troškove prenosa po bitu i efikasnije korišćenje (skupo plaćenog) spektra. Kako će operatori uvođenjem LTE-a definisati svoje biznis-modele i kakve će tarifne šeme primeniti?

connect-14-content09

Ultrabook računari

Nisu samo lagani i elegantni: ultrabook‑ovi objedinjuju efikasnost notebook‑ova i praktičnost tablet računara. Predstavljamo vam dva modela, iz Acer-a i Asus-a.

connect-14-content10

Steampunk: gedžeti na parni pogon

Da se nije dogodila druga industrijska revolucija i da je svet nastavio da funkcioniše na paru, da li bismo danas ložili pametne telefone, da li bi tableti više ličili na mini–parne lokomotive, a Cloud Computing zapravo radio na vruću vodu?

connect-14-content

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , , , , , , , ,