ASUS ROG Flow

Uber će plaćati vozačima da pređu na električne automobile

Uber-ovi vozači koji budu prešli na električna vozila mogli bi da dobiju povišice, a u okviru novog pilot projekta.

Naime, kompanija je 19. juna najavila pomenuti projekat, u okviru kojeg će se činiti napori da vozači sa vozila na fosilna gorive pređu na ona čistija, koja koriste električnu energiju. U narednih godinu dana se planira bar pet miliona vožnji, a kako bi se poboljšao rezultat iz 2017. godine, tokom koje je obavljeno četiri miliona. Uber u svoju aplikaciju dodaje i nove opcije koje su namenjene isključivo onim vozačima koji upravljaju električnim vozilima, te planira da se udruži sa neprofitnim organizacijama koje bi omogućile lakše načine na koje bi vozači, te lokalne uprave, lakše implementirali električna vozila u Uber-ove vozne parkove.

Ova ideja je u skladu sa naporima mnogih velikih gradova da se okrenu održivim načinima gradskog transporta, pa Uber želi da se priključi načinima prevoza koji se uklapaju u ovakve sisteme. Pilot program je planiran za pet gradova – Ostin, Los Anđeles, Montreal, San Dijego, San Francisko i Sijetl, a povišice koje su planirane za vozače variraće od grada do grada.

Pročitajte i:  Ford obećao samo električna vozila u Evropi do 2030

Kompanija se nada da će na ovaj način povećati ukupan broj vožnji, te poboljšati reputaciju, a naročito nakon nezadovoljavajućih poslovnih rezultata iz 2017. godine.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
HR specijalno izdanje

Tagovi: , , ,