Uber se vraća autonomnim vozilima

Osam meseci nakon što je jedno od Uber-ovih autonomnih vozila izazvalo saobraćajnu nezgodu, te usmrtilo pešaka, kompanija se sprema da samoupravljiva vozila vrati u proces testiranja, te ih ponovo izveze na javne puteve.

Ipak, postoji određena doza zabrinutosti u vezi sa sigurnošću programa, budući da neki od zaposlenih tvrde da je proces ubrzan kako se ne bi izgubila prednost u odnosu na konkurenciju. Kompanija planira da u sledećih nekoliko nedelja autonomna vozila aktivira na relacijama između poslovnih zgrada u Pitsburgu, a naglašeno je da se vožnje neće obavljati noću, kao ni u lošim vremenskim uslovima, i da neće prelaziti brzinu od 40 kilometara na sat, što je korak unazad, budući da su tokom prethodnih testiranja automobili išli do oko 88 kilometara na sat.

Tačno je da je, dok su Uber autonomna vozila bila van puteva, konkurencija napredovala, pa je Waymo nedavno lansirao autonomni servis za isporuku, dok je Lyft učinio nešto slično u Las Vegasu početkom godine, a na sličnoj tehnologiji radi i Ford, te najavljuje autonomna vozila „bez greške.“

Pročitajte i:  Ford planira masovna otpuštanja zbog trgovinskog rata

Izvor: Engadget

Facebook komentari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.