BIZIT plus

Deset najplaćenijih YouTube zvezda u 2018. godini

Forbes redovno objavljuje liste najbogatijih ljudi na svetu, uopšteno ili prema raznim kategorijama. Ovog puta objavili su listu od deset najplaćenijih zvezda YouTube-a koji su zajedno, u razdoblju od juna 2017. do juna 2018. godine generisali preko 180 miliona dolara prihoda.

PCPress.rs Image

Američki poslovni magazin navodi kako je reč o listi zasnovanoj na podacima dobijenim iz javnih izvora, od analitičara kao i kroz intervjue sa osobama iz industrije, i naglašava kako je reč o prihodima pre oporezivanja i plaćanja raznih agenata, menadžera ili pravnika.

Na ovoj listi deset najplaćenijih YouTube-era po zaradi nema ni jedne žene, polovina njih se bavi video igrama, a svi imaju više miliona pretplatnika kao i bogate sponzorske ugovore, a zarađuju i od prodaje raznih predmeta sa svojim imenom i slično, a mi vam je prenosimo u celosti:

10. Logan Paul, 14,5 miliona dolara – U januaru 2018. godine, 23-godišnji stariji brat Paul je izbačen sa YouTube-ovog Google Preferred programa, koji daje povoljne cene oglasa popularnim kanalima, nakon što je snimio video u Japanu koji je prikazao očigledno telo samoubice koje visi sa drveta. Paul se izvinio, a njegovi prihodi od video zapisa i ugovora sa brendovima su primili udarac. Međutim, njegovi odani fanovi održali su njegovu veliku poslovnu delatnost u životu.

Pročitajte i:  YouTube dodaje novu alatku koju generiše AI  

9. PewDiePie, 15,5 miliona dolara – Skandal nije zaustavio Felix Kjellberga, švedskog gejmera koji je najpraćeniji YouTuber (72,5 miliona sledbenika). Uprkos neuspehu prošle godine nakon udara antisemitskih videa, oglašivači su se vratili, te mu za pojedine video isečke plaćaju i do 450.000 dolara.

8. Jacksepticeye, 16 miliona dolara – Energičan Sean McLoughlin je najpopularniji YouTuber u Irskoj zahvaljujući svom živopisnom komentarisanju video igara. Nekoliko psovki ga nisu sprečile od toga da postane mejnstrim. Napravio je seriju za Disney i razvija ekskluzivni sadržaj za platformu Twitch.

7. Vanoss Gaming, 17 miliona dolara – Duhoviti kanadski gejmer Evan Fong igra mejnstrim igre kao što su Call of Duty i Assassin’s Creed. Sa strane pokreće hip-hop karijeru, ali muzika (za sada) ne pokazuje toliku profitabilnost kao YouTube.

6. Markiplier, 17,5 miliona dolara – Markiplier, rođeni Havajćanin, je na svom PS4 skoro ceo dan svakodnevno. Gejmer je obišao Severnu Ameriku, potpisao veoma vredne ugovore sa brendovima i, sa Jacksepticeye-em koji se nalazi na osmom mestu ove liste, nedavno je pokrenuo Cloak, udobnu liniju odeće za gejmere.

Pročitajte i:  Preskakanje: YouTube ima novu AI opciju

5. Jefree Star, 18 miliona dolara – Šminker, poznat iz ere MySpace-a, ponovo je pronašao sebe kao mogul u kozmetičkoj industriji, te je postao jedan od osnivača Jeffree Star Cosmetics-a, kompanije koja godišnje prodaje proizvode kao što su senke za oči, karmini i hajlajteri u vrednosti od 100 miliona dolara.

4. DanTDM, 18,5 miliona dolara – Prošlogodišnji pobednik ove liste sa 16,5 miliona dolara – Daniel Middleton, britanski gejmer koji se specijalizovao za Minecraft-a, igra pred kamerama već šest godina, generišući 20,7 miliona dolara. Zarađuje i na turnejama te prodajom brendirane odeće i druge opreme.

3. Dude Perfect, 20 miliona dolara  – Ova petočlana sportska ekipa (Coby i Cory Cotton, Garrett Hilbert, Cody Jones i Tyler Toney) se specijalizovala snimanje videa vezane za veštine spretnosti i složenih trikova – recimo, bacanje Ping-Pong loptica koje pokreću domino-pad Orea, koji je generisao 175 miliona pregleda.

2. Jake Paul, 21,5 miliona dolara –  Grozni mlađi brat osramoćenog Logana (koji je deseti na ovoj listi) je ostvario karijeru od svog uspešnog poslovanja sa promotivnom robom te dospeo na drugo mesto po prihodima. On je privukao više od 3,5 milijardi pogleda njegovih rep pesama i smešnih prenk videa tokom ovog perioda.

Pročitajte i:  Kako je YouTube kreirao ekonomiju kreatora sadržaja

1. Ryan ToysReview, 22 miliona dolara – Ryan je baš kao i svaki drugi 7-godišnjak: voli Lego kocke, vozove, automobile – i svojih 17 miliona sledbenika. Zahvaljujući sponzorstvima i činjenici da se smatra „influenserom“ u svetu igračaka popeo se na prvo mesto najplaćenijih YouTube zvezda u protekloj godini, a zarada mu se u odnosu na godinu dana ranije udvostručila.

Izvor: Forbes

Facebook komentari: