Zebra

Uber vazdušne luke podsećaju na građevine iz Ratova zvezda

Ako Uber planira da svoja vozila pošalje u vazduh, biće mu neophodne piste za poletanje, te sletanje, a koje bi mogle da se nađu na krovovima građevina u okviru velikih svetskih gradova. Šest arhitektonskih firmi već je predstavilo svoje koncepte za luke koje su ponele ime „Skyports,“ a ove prilično podsećaju na scenografiju iz naučno-fantastičnih filmova.

Sky Tower” koji su kreirale arhitekte iz agencije Pickard Chilton and Arup podseća na konstrukcije koje se spremaju za neki intergalaktički rat, dok “Uber Hover” agencije Humphreys & Partners podseća na naseobinu u kojoj žive i rade Evoksi. BOKA Powell je kreirala “Skyport Prototype,” koji opet liči na neku kosmičku flotu koja je već spremna da se sukobi sa neprijateljima koji bi mogli da podsećaju na TIE Fighters.

Jasno je da je većina kreatora tokom projektovanja na umu imala elemente retro-futurizma, što ima smisla, budući da je koncept letećih automobila nekada pripadao samo magazinima koji su se bavili naučnom fantastikom.

Pročitajte i:  Tri godine zatvora zbog Twitter Bitkoin prevare

Oni koji su se prijavili na konkurs koji je raspisao Uber, morali su da projektuju luke koje bi podržavale linije za transport koje bi mogle da prevoze preko 4.000 putnika na sat, te da ispune zahteve koji se tiču zaštite životne sredine, te zaštite od buke. Takođe su morali da obezbede mesta na kojima bi se električne letelice punile između letova, a sa minimalnim uticajem na okruženje. O droidima još uvek nije bilo reči, ali sada već ne bi bilo teško da se zamisli da oni upravljaju letećom Uber evolucijom.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,