ERP 2024

Ubisoft otkazuje Project Q timsku borbenu igru

Ubisoft je identifikovao jednu od tri igre koje je otkazao prošle nedelje. Kompanija više neće podržavati razvoj Project Q, naslova timske borbene arene koji je otkrio prošlog aprila. Taj potez će, kako navodi kompanija, pomoći da se koncentriše na prioritetne projekte.

Ubisoft otkazuje Project Q timsku borbenu igru

Ubisoft pored otkazivanja igara ima i interne probleme u kompaniji

Programeri su malo govorili o Project Q. Kompanija još uvek nije imenovala druge dve otkazane igre. Obrazloženje je, međutim, isto. Ubisoft očekuje da će njegov prihod opasti u odnosu na prethodnu godinu zbog teške ekonomije, odloženih izdanja i promenljivih trendova igara, i napominje da se praznične ponude poput Just Dance 2023 i Rabbids: Sparks of Hope nisu prodavale onako kako se očekivalo.

Godina je već bila problematična. Sindikat je pozvao na štrajk u Ubisoft Paris-u nakon što je izvršni direktor Yves Guillemot dao izjave u kojima sugeriše da običan kadar, a ne rukovodstvo, mora da bude “posebno oprezan” sa novcem. Kotaku tvrdi da je Guillemot ponudio delimično izvinjenje na naknadnom sastanku. Međutim, incident je očigledno naglasio jaz između menadžmenta i zaposlenih, onaj koji se možda neće popraviti u bliskoj budućnosti.

Pročitajte i:  Ubisoft briše The Crew igru iz biblioteka igrača, bez obzira što su je kupili

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,