BIZIT plus

Disney ima AI koji podmlađuje glumce

Veštačka inteligencija polako postaje uobičajena stvar, pa nije ništa novo da je ušla i u svet filma. Najnovije vesti se odnose na AI koji podmlađuje glumce i glumice, pa bi jednog dana mogao potpuno da ukine potrebu za šminkerima i zaposlenima koji su zaduženi za maske.

PCPress.rs Image

Disney Research Studios ima poseban tim koji radi na AI sistemu koji je poput izvora mladosti (doduše i starosti, budući da može da učini i da mlađi izgledaju starije). Liči na sistem koji je korišćen tokom snimanja filma The Irishman (za koji su zaslužni Netflix i ILM), što znači da ne zahteva nikakve posebne mere, pa na primer nije potrebno da se lice glumca pokrije tačkama koje sistemu olakšavaju proces. Pored toga nije potrebno ni da zaduženi za vizuelne efekte provedu nedelje u brisanju i dodavanju bora.

Novi sistem je dobio ime FRAN (Face Re-Aging Network), a u videima na @DisneyResearchHub YouTube kanalu može da se vidi koliko je ovo zapravo veliki napredak za animaciju i mašinsko učenje. Budući da tehnologija napreduje brže nego ikada pre, očekuju nas sve bolja rešenja, a to znači filmove sa specijalnim efektima koji sve do skoro nisu bili mogući.

Pročitajte i:  Adobe Acrobat dodaje generativnu AI 

Izvor: Nerdist

Facebook komentari: