BIZIT plus

Ubisoft ukida online usluge za stare igre

Neke od igara za koje će podrška biti ukinuta su Assassin’s Creed Brotherhood i Anno 2070.

PCPress.rs Image

Neke igre su objavljene 2010. godine

Ubisoft prvog septembra 2022.godine ukida online usluge za 15 različitih igara, uključujući Assassin’s Creed Brotherhood.

Na svojoj veb stranici kompanija je objavila da ukida online uslugu za neke od svojih starijih igara kako bi „fokusirala resurse na pružanje sjajnih iskustava za igrače koji igraju novije ili popularnije igre“.

U zavisnosti od igre, korisnici više neće moći da pristupe režimima za više igrača, pa čak ni da preuzimaju i instaliraju dodatni sadržaj.

Igre koje su pogođene ovom odlukom rasprostranjene su na različitim platformama uključujući Xbox 360, PlayStation 3, PC, HTC Vive, Oculus i Wii U. Što se tiče igara, to su naslovi poput Assassin’s Creed Brotherhood, izdanje Assassin’s Creed 3 iz 2012.godine, Anno 2070 i mnoge druge.

U nekim slučajevima kao što je Space Junkies, koja predstavlja igricu samo za više igrača, igra će biti potpuno onemogućena. U međuvremenu, za druge kao što je Ghost Recon Future Soldier, biće potrebno podesiti offline režim kako bi igrica bila omogućena.

Pročitajte i:  Sledeći Ubisoft Forward biće održan 10. juna

Većina ovih igara imala je podršku u trajanju od 10 do 12 godina u zavisnosti od godine njihovog objavljivanja. Malo je čudno videti da Ubisoft odustaje od online usluge za neke od svojih najpoznatijih igara. Kompletnu listu igara za koje prestaju online usluge prvog septembra, možete videti na sledećoj stranici.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,