ETŠ Nikola Tesla priključila se nedelji programiranja  

Pod parolom „Svako može da nauči da programira“ Microsoft i Razvojni centar te kompanije u Srbiji održao je u Elektrotehničkoj školi Nikola Tesla “Sat programiranja“ kao podršku globalnoj inicijativi Hour of Code (Sat programiranja), neprofitne organizacije Code.org. Ovaj međunarodni pokret ima za cilj da ohrabri 100 miliona učenika širom sveta da isprobaju jedan sat programiranja.

1

Tokom čitave nedelje od 8. do 12. decembra akciji „Sat programiranja“ priključiće se i đaci iz drugih beogradskih škola, kako osnovnih i srednjih, ali i gradova širom Srbije. Cilj jednonedeljne akcije je da se škole, nastavnici i učenici animiraju i uključe u globalnu inicijativu u okviru koje učenici unapređuju informatičko obrazovanje tako što uče kako da stvaraju nove tehnologije, ne samo da ih upotrebljavaju. U programiranju im pomažu stručnjaci Microsofta i  Razvojnog Centra u Srbiji.

Završetak Nedelje programiranja biće obeležen 12. decembra 2014. godine svečanim otvaranjem novog dela  Razvojnog centra Microsofta u Srbiji. Centar će biti otvoren u prisustvu Nikolaya Pryanishnikova, Direktora poslovnog razvoja kompanije Microsoft za centralnu i istočnu Evropu; Željka Vujinovića, generalnog direktora Microsofta za Srbiju i Crnu Goru; Dragana Tomića, direktora Razvojnog centra Microsoft-a u Srbiji;  Srđana Verbića, Ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja; Vanje Udovičića, Ministra omladine i sporta i brojnih drugih zvanica.

Pročitajte i:  Mustafa Suleyman dolazi na čelo Microsoft Copilot-a

Više informacija o globalnoj inicijativi Hour of code možete naći na www.microsoft.com/hourofcode.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,