ERP 2024

UNICEF: Trka zadovoljstva za “Školu bez nasilja”, 18. april 10:00

UNICEF-Trka-zadovoljstva Učesnici pristupite!

Svake godine mnogo ljudi i dece dobre volje uključuju se u Trku zadovoljstva na početku tradicionalnog Beogradskog maratona kako bi pomogli ostvarenje nekog velikog cilja.

Učesnici pripremite se!

Ove godine, cilj je da se podrži program UNICEF-a „Škola bez nasilja“. Priključite se i Vi! Trčite za našu decu, za bezbedno i podsticajno okruženje u kome rastu i uče.

Pozor!

Program „Škola bez nasilja“ je direktan odgovor na zabrinutost društva, dece, nastavnika i roditelja zbog nasilja u školama.

UNICEF za Srbiju je ovaj program razvio zajedno sa timom strunjaka i uz podršku nadležnih ministarstava. Program obuhvata učenike, nastavnike, roditelje i celu lokalnu zajednicu, učeći ih kako da prepoznaju nasilje, kako da na njega reaguju i kako da usvoje kulturu nenasilja.

Trka za „Školu bez nasilja“ traje od 2005. godine a podršku ovoj trci svake godine daju brojne ličnosti iz javnog zivota Srbije i inostranstva. Posebnu čast ukazao nam je i jedan od najvećih sportista svih vremena – legendarni Karl Luis

Zahvaljujući doprinosu koji su nam dali građani Srbije, privrednici, Gradska uprava grada Beograda – Sekretarijat za obrazovanje, nacionalni ambasadori UNICEF-a Ana Ivanović i Saša Đorđević, ukljućili smo 9.167 nastavnika i oko 93.126 učenika koji u svojih 156 škola u Srbiji učestvuju u ovoj važnoj trci, trci za „Školu bez nasilja“.

Pročitajte i:  NELT Grupa i UNICEF formiraju strateško partnerstvo da opreme decu veštinama za 21. vek

Jos je mnogo skola u Srbiji koje uz Vasu nesebicnu pomoc mogu da se prikljuce trci. Pomozite im!  Pridruzite se da zajednickim snagama postavimo novi rekord na ovoj Trci zadovoljstva.

Sada svim srcem i snagom do cilja!

  • Kupite listić za učešće u Trci zadovoljstva po ceni od 200 dinara.
  • Time ćete omogućiti da zajedno napravimo jedan veliki korak napred u stvaranju kulture nenasilja, saradnje i razumevanja među decom, nastavnicima, roditeljima i lokalnom zajednicom.
  • Trčite za Maju kojoj su polomili naočare tri puta i tukli je. Trčite za Miloša koga je dečko iz razreda šutnuo u stomak i zbog čega je imao jake bolove i krvario. Trčite za svu onu decu kojoj je pomoć potrebna. Sport i aktivno angazovanje loklane zajednice su discipline koje čine naše okruženje boljim. A Vi možete da ga učinite mogućim!

Trčite sa nama jer nema prečeg cilja od škola bez nasilja.

Vas UNICEF

Facebook komentari: