Unity otpušta 265 radnika

Unity Softvare eliminiše 3,8 odsto svoje globalne radne snage i raskida ugovor sa VFX kompanijom Veta kao deo “resetovanja”, preneo je Rojters. Vest prati neke ozbiljne turbulencije u kompaniji, nakon što je nametnula, a zatim delimično povukla kontroverznu naknadu za vreme rada za svoj game engine. Prošlog meseca, John Riccitiello se povukao sa mesta predsednika i izvršnog direktora kompanije nakon devet godina na čelu.

PCPress.rs Image

Samo nedelju dana otkaznog roka

Otpušteno će oko 265 zaposlenih, a sve u vezi sa ugovorom o profesionalnim uslugama Unity-ja koji je sklopljen u sklopu kupovine Veta Digital-ovog odeljenja za tehnologiju i inženjering 2021. godine.

Zaposleni će imati samo nedelju dana da završe pre nego što njihove pozicije budu potpuno ugašene, navodi se u saopštenju. U saopštenju, Veta FX je rekao da će proširiti ponude na što je moguće više pogođenih zaposlenih.

Unity će zatvoriti kancelarije na do 14 lokacija, uključujući Berlin i Singapur, do konsultacija sa zaposlenima na nekim lokacijama, dok će istovremeno smanjiti svoj kancelarijski otisak u San Francisku i Belviju u Vašingtonu. Kompanija više neće zahtevati da zaposleni rade iz kancelarija tri dana u nedelji i smanjiće „potpune usluge u kancelariji“ na tri dana u nedelji.

Pročitajte i:  Unity podelio otkaze četvrtini radnika

Pre samo mesec dana, Unity je uveo neke značajne ustupke svom modelu cena za programere nakon široko rasprostranjene reakcije na svoj plan da programerima naplaćuje instalacije igara. Ovaj potez će direktno uticati na programere, izdavače i distributere. Preokret u poslovnom modelu Unity-ja došao je istovremeno sa nizom masovnih otpuštanja. U 2023. godini, kompanija je tri puta smanjila broj zaposlenih u pokušaju da smanji troškove. Izvršni direktor John Riccitiello, koji je preuzeo najveći deo kritika, podneo je ostavku prošlog meseca i zamenio ga je bivši predsednik IBM-a Džejms Vajthurst, koji je privremeni izvršni direktor.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: