BIZIT plus

Humane lansira AI projektor koji može da zameni telefon i to nije najluđi deo

Tajnovita startup kompanija, osnovana od strane bivših zaposlenih Apple-a i podržana od strane CEO-a OpenAI-a i Microsoft-a, lansira svoj AI Pin nosivi uređaj 9. novembra.

PCPress.rs Image

Kompanija je spremna da predstavi “AI Pin”

Ako postoji jedna kompanija koja je zaista omogućila eru ChatGPT/AI, to je Humane, startup izgrađen od strane vrhunske ekipe bivših zaposlenih Apple-a, uključujući osnivače, Imrana Chaudhrija i Bethany Bongiorno. Kompanija, koja je tokom protekle četiri godine postepeno otkrivala informacije i misije svog prvog proizvoda za potrošače, spremna je da predstavi “AI Pin”.

Navodno, AI Pin kompanije Humane će koštati 699 dolara, nešto manje od vodećih pametnih telefona koje kompanija pokušava da zameni svojim uređajem koji projektuje sliku na ruci i radi na glasovnu komandu. Ali, tu nije kraj.

AI Pin će takođe zahtevati mesečnu pretplatu od 24 dolara pod nazivom “Humane pretplata” kako bi se pristupilo mobilnim podacima putem T-Mobile-ove mreže (sa brojem telefona), cloud skladištenju za fotografije i video zapise, i neograničenom korišćenju glasovnog asistenta koji koristi AI modele od Microsoft-a i OpenAI-a.

Pročitajte i:  Microsoft najavljuje nove planove u vezi sa veštačkom inteligencijom 

Na TED Talk-u u aprilu, Imran Chaudri iz kompanije Humane je prikazao kako AI Pin može da prikaže pozivatelja kada dolazi poziv, među ostalim korisnim funkcijama kao što su sažimanje e-mailova tokom dana i identifikacija hrane i njihovih nutritivnih vrednosti. Sa uređajem koji se očekuje da će biti pokretan sa GPT-4, AI Pin će moći da koristi različite alate veštačke inteligencije kako bi vam pomogao tokom dana. To je kontrast u odnosu na našu zavisnost o različitim aplikacijama na telefonima.

Operativni sistem AI Pin-a će biti nazvan “Cosmos,” i uređaj će dolaziti sa dva magnetna držača koji takođe služe kao baterijski paketi. Humane ih naziva “Battery boosters” i namenjeni su da uređaj ostane pričvršćen za vašu košulju ili druge površine dok projektuje relevantne informacije na dlanu ili analizira okolinu za pitanja zasnovana na kontekstu. Kada jedna baterija nestane, jednostavno možete zameniti drugom za brzo punjenje.

Neki drugi procureli detalji o AI Pin uključuju ugrađeni “personični zvučnik”, mogućnost povezivanja sa Bluetooth slušalicama (izostavljanje ove funkcije bi bilo veliko iznenađenje), “Svetlo poverenja” koje sija kada uređaj snima zvuk ili video, i ugrađenu touch površinu za fizičke ulaze.

Pročitajte i:  Kad se moćan AI spoji sa humanoidnim robotom

Saznaćemo više o funkcionalnosti nosivog uređaja, veku baterije i tačno kako će Humane predstaviti svoju viziju budućnosti mobilnog računarstva tokom zvaničnog predstavljanja 9. novembra.

Izvor: Zdnet

Facebook komentari: