BIZIT plus

Uoči praznika: Microsoft Edge se naoružava novim korisnim funkcijama

Edge se i dalje bori za svoje mesto na internetu, te je stigao na drugu poziciju, odmah iza Chromea. Istina je da je od Googleovog pregledača vrlo daleko kada je broj korisnika u pitanju, ali bi nove opcije narednih godina to mogle da promene.

PCPress.rs Image

Nove funkcije ciljaju kompanije, ali i potrošače, pa su mnoge upravo zbog toga fokusirane na online šoping. Stvar je u tome da se bliži sezona velikih kupovina, pa Edge želi da korisnici bezbedno i jednostavno kupuju u okviru pregledača. Među najkorisnijima je funkcija Collections, koja omogućava upoređivanje cena, što bi korisnicima trebalo da omogući da obavljaju najpovoljnije kupovine. Korisnici do cena mogu da dođu ako željeni proizvod ubace u Collection, nakon čega, uz pomoć samo jednog klika, dobijaju cene svih dostupnih proizvođača.

Među novinama je i InPrivate search u Bingu, koji funkcioniše tako što se željena stranica otvori u novom tabu, u InPrivate modu, što znači da pretraživanje neće biti sačuvano u istoriji. Korisnici ovim potezom dobijaju dodatnu privatnost.

Pročitajte i:  iMessage i Bing pretraživač izuzeti iz novih tehnoloških pravila EU

PCPress.rs Image

Tu je i integracija sa Skype Meet Now koja olakšava komunikaciju, Web capture koja omogućava snimanje, čuvanje i deljenje web sadržaja bez korišćenja odvojenih screenshot alatki, a pored toga stižu i drugi alati, poput onog koji omogućava brisanje preuzetih sadržaja direktno u download manageru. Edge se, izgleda, najviše fokusira na privatnost, te bezbednost korisnika, što bi u budućnosti moglo da mu donese prednost, ili bar veći broj korisnika.

Izvor: Forbes

Facebook komentari: