UPS uređaj Galaxy sa FIAMM baterijama: Idealno rešenje za napajanje opreme

Predstavljamo vam rešenje za napajanje opreme i data centara, koje se izdvaja na našem tržištu po kvalitetu i pouzdanosti – uređaj za besprekidno napajanje (UPS) Galaxy VS/VM/VL, proizvođača APC by Schneider Electric s baterijama FLB, proizvođača FIAMM.

PCPress.rs Image

Koje su prednosti UPS uređaja Galaxy VS/VM/VL?

Modularna infrastruktura glavne komponente sistema se prave kao moduli, što omogućava lakšu instalaciju, brži servis i kraće vreme popravke. Prednosti modularne arhitekture su: potpuni prilaz s prednje strane radi lakšeg i bržeg povezivanja UPS uređaja, moduli su fabrički testirani, lakši i sigurniji servis UPS-a, kraće vreme popravke, interna redundantnost (kada jedan modul ima kvar ili prestane s radom, uređaj nastavlja da radi s drugim modulom) i lako skladištenje modula na kritičnim lokacijama.

Kompaktan dizajn – novi modeli su u proseku 25 odsto manji od prethodnih modela. Ove značajne uštede na prostoru ostavljaju više mesta za drugu opremu.

Hibridna tehnologija s najnovijom četvrtom generacijom IGBT tranzistora omogućava efikasnost do 97 odsto u double conversion radu, čak i pri nižem naponu.

Pročitajte i:  Green Grand Prix za InGrid zgradu Schneider Electric-a

Ekološka podobnost

ECOnversion technology predstavlja idealan spoj ECO & Double Conversion načina rada UPS uređaja i obezbeđuje efikasnost do čak 99 odsto. Glavne prednosti su: smanjenje potrošnje električne energije UPS uređaja za 60-70 odsto, odlična zaštita od izobličenja ulazne mreže s nula sekundi prebacivanja na baterijski rad, konstantno punjenje baterija, popravka ulaznog faktora snage i kompenzacija viših harmonika.

Softversko praćenje rada uređaja bilo gde i bilo kada preko aplikacije EcoStruxure IT. Na osnovu prikupljenih informacija o parametrima sredine u kojoj se nalazi UPS (temperatura, vlažnost vazduha i sl.), statusu uređaja (da li je u normalnom radu ili pod alarmom), starosti samog uređaja, kao i njegovih komponenti, vrši se opšta ocena stanja UPS uređaja. Na osnovu toga, korisnik može da planira servis uređaja, zamenu komponenti, poboljšanje parametara okruženja ili zamenu novim uređajem.

Životni vek baterija po Eurobat standardu je 10-12 godina. Na kraju životnog veka 99% baterije se može reciklirati. Takođe, baterija nosi oznaku bez opasnosti i može se transportovati drumskim, železničkim ili vazdušnim putem

Baterije nove generacije

Bitnu komponentu besprekidnog napajanja, koja utiče na njegovu pouzdanost, čine baterije, koje daju autonomiju sistemu. Baterije FIAMM FLB serije su zasnovane na AGM VRLA tehnologiji. To znači da su baterije olovne i hermetički zatvorene, potpuno su bez održavanja i ne zahtevaju rutinsko dopunjavanje elektrolita. Baterija je dizajnirana da pruži najviši nivo performansi i pogodna je za dublja pražnjenja, zato je idealna za rad sa UPS uređajima. Konstrukcija velike gustine energije u kompaktnom dizajnu pomaže da se smanji prostor za instalaciju. Mogu da se montiraju u ormanu ili na rek-postolju. Broj i kapacitet baterija zavise od potrebne autonomije.

Pročitajte i:  Novo rukovodstvo u kompaniji Schneider Electric Srbija i Crna Gora

Spoljna konstrukcija koristi ABS plastiku otpornu na plamen prema UL94 V0, čime se garantuje visok nivo sigurnosti i termičke stabilnosti kako bi se izbegla deformacija kućišta.

Dug vek i lako upravljanje

Životni vek baterija po Eurobat standardu je 10-12 godina. Na kraju životnog veka 99 odsto baterije se može reciklirati. Takođe, baterija nosi oznaku bez opasnosti i može se transportovati drumskim, železničkim ili vazdušnim putem.

Uz baterije može da se isporuči i sistem za nadzor (BMS – Battery Management System), koji omogućava praćenje sledećih parametara: punjenje baterija, upravljanje radom pojedinačnih baterija, detekcija i obaveštenje o kvaru baterija, nadzor talasnog oblika struje, merenje unutrašnjeg otpora i snimanje podataka i događaja.

Za više informacija o ovim i drugim uređajima za besprekidno napajanje, kao i kompletnim rešenjima, kontaktirajte nas.

Konvereks.rs

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,