BIZIT plus

“Uradi sam” lavirint kao YouTube zvezda

Mnogi su tokom svojih bezbrižnih detinjstava gradili lavirinte od kartona, kamenčića, slamčica, te skoro bilo kojeg materijala do kojeg su njihove male ruke uspevale da se dočepaju, da bi, čim su malo odrasli, potpuno odustali od svojih graditeljskih ambicija. Retki su ostajali odani svom umeću, a jedan od njih je i YouTube korisnik Kaplamino, koji je nedavno objavio video na kojem je njegovih ruku delo – „uradi sam“ lavirint.

PCPress.rs Image

Sastavljen od fidget spinera, makaza, domino blokova, te drugih pomagala, lavirint ima samo jednu funkciju – da subjekte u obliku klikera natera da se kreću u unapred zamišljenim pravcima. Za izgradnju je bilo potrebno tri meseca, te više od 500 neuspešnih pokušaja, koji su se uglavnom dešavali zbog sitnih propusta. Lavirint funkcioniše po principu Rube Goldberg mašina, koje od jednostavne akcije, poput lepljenja poštanske marke, prave prilično komplikovanu radnju, te je na kraju učine zanimljivom, a čitav proces izgleda kao delo nekog beskrajno besposlenog pojedinca.

Iako bi neki mogli da pomisle kako su ovakve konstrukcije sasvim beskorisne, Kaplamino nudi neka inteligentna rešenja, a koja čine da kliker prevazilazi prepreke, te veštačka uzvišenja, a svaka iskra inteligencije korisna je sama po sebi.

Pročitajte i:  YouTube Music daje čistiji izgled Now Playing ekrana na vebu 

Izvor: The Verge

Facebook komentari: