Twitch u borbi za gejming oslobođen od mržnje

Borba protiv online govora mržnje sve više uzima maha, pa posle promena koje je Twitter učinio u novembru, te najava iz kompanije Facebook početkom ove godine, pokretu se priključio i servis za streaming video-igaraTwitch.

PCPress.rs Image

Naime, gejmere sada čekaju novi uslovi korišćenja, a u okviru kojih je preciznije objašnjeno šta se podrazumeva pod govorom mržnje, te eksplicitnim sadržajima, koji su i do sada bili zabranjeni. Unapređena pravila, te oruđa u borbi protiv zlostavljanja na internetu, stupiće na snagu 19. februara.

PCPress.rs Image

Twitch je 2017. na svojoj platformi omogućio više sadržaja koji nisu u direktnoj vezi sa video-igrama, te su od tog trenutka počele da pristiži pritužbe na neprecizna pravila korišćenja, koja stvaraju prostor za brojne zloupotrebe. Nove promene se pre svega tiču govora mržnje, te drugih neprikladnih aktivnosti, pa će sadržaji koji budu označeni kao takvi, kao i oni koji ih kreiraju, ubuduće automatski biti uklonjeni sa platforme. Twitch će sankcionisati i one koji mržnju usmeravaju sa drugih aplikacija, te servisa. Zaposleni će u međuvremenu stupiti u kontakt sa korisnicima za koje se smatra da su skloni neprikladnom ponašanju, te kreiranju negativnih sadržaja, te im ponuditi načine uz pomoć kojih bi mogli da se vrate na pravi put, te tako daju svoj doprinos gejmingu koji je oslobođen od mržnje.

Pročitajte i:  Malver se širi preko lažnih oglasa za posao

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,