Uskoro: ChatGPT pamti informacije o korisnicima

OpenAI je korisnike obavestio o novoj ChatGPT funkciji, a ovog puta se radi o pamćenju informacija koje se dobijaju iz interakcija s ljudima. Stiže do ograničenog broja ljubitelja ovog chatbot-a, a cilj je da se eliminiše unošenje osnovnih podataka svaki out kad se razgovara s botom.

PCPress.rs Image

Opcija za „pamćenje“ će biti uključena na svim nalozima, a mnoge to brine, jer liči na još jedan način za prikupljanje i čuvanje informacija o korisnicima. Svako ipak može da je isključi kad god poželi. Oni koji je ostave uključenu će moći da brišu neke razgovore, a tako što će botu na kraju reći (napisati) da sve napisano zaboravi.

Još uvek nije jasno šta će sve biti sačuvano u takozvanoj „AI memoriji“. U videima koje je kompanija objavila mogu da se vide kratki isečci iz tekstova koji sadrže biografske podatke korisnika, te stvari o kojima najradije ćaska sa ChatGPT botom (na primer pomoć u pisanju i prevođenju tekstova).

Kao što smo već videli – mnogi su zabrinuti. Postoji bojazan da bi oni koji često koriste ChatGPT nesvesno mogli da otkrivaju podatke o svojim radnim mestima, porodicama, zdravstvenom stanju, a informacije iz ovakvih razgovora su već ranije stizale do javnosti. Opcija se za sada samo testira, pa ostaje da se vidi kada će i da li će uopšte zaživeti.

Pročitajte i:  Najbrži AI čip na svetu učiniće da današnji napredak deluje sporo

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , , ,