Uskoro otvaranje fabrike robota

PCPress.rs ImageKompanija ICM Electronics iz Novog Sada završava izgradnju prve srpske fabrike za proizvodnju i montiranje robotskih linija. Proizvodni pogon i upravna zgrada ICM-a prostiraće se na preko hiljadu kvadratnih metara, a početne investicije u novi objekat iznosile su oko milion evra.

“Nalazimo se u jednoj od poslednjih faza pred otvaranje fabrike i pripremanje pogona za rad. U ovom momentu, uvodimo gas i struju u infrastrukturu zgrade, nakon čega ćemo početi da opremamo fabriku mašinama”, rekao je Dragan Mićić, direktor ICM-a.

Fabrika će imati radionicu za proizvodnju i montiranje robotskih linija i upravnu zgradu. Zbog specifičnosti posla, slobodan pristup hali imaće samo ovlašćena lica, a sva dešavanja moći će da se prate kroz staklo iz administrativnog dela zgrade.

Radovi na fabrici u Platičevu počeli su u septembru prošle godine, kao rezultat dugogodišnjeg razvoja kompanije ICM Electronics koja se od osnivanja bavi automatizacijom, sarađujući sa japanskom korporacijom OMRON. Od 2006. ICM se bavi i robotizacijom proizvodnih procesa, najviše u saradnji sa japanskim FANUC Roboticsom, ali i sa nemačkom korporacijom Schunk, koja je specijalizovana za robotske pribore.

Pročitajte i:  Kompanija LG strateški investira u robotiku

“Naš cilj je da budemo lideri ne samo u Srbiji”, ističe Dragan Mićić, direktor ICM-a, “već da sa najnovijim rešenjima naših inženjera konkurišemo i u Evropi. Izgradnjom fabrike, spremamo se za evropsko tržište. Naša rešenja su već sada na svetskom nivou. Završetkom fabrike stvoriće se uslovi da se zadovolji sve veća potražnja za automatizacijom i primenom robota u Srbiji, jer su sve aktivnosti kompanije usmerene na potpuno zadovoljenje potreba i zahteva klijenata, ali i da se poslovanje ICM Electronics-a proširi i na tržište zemalja u regionu.”

Proizvodnja u novom pogonu počeće krajem februara 2009. godine.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,