Microsoftov elektronski časopis za mlade dobio ime

MSFT_PiL_casopis_urucenje_nagrade

Elektronski časopis za mlade, koji je predstavljen javnosti 25. septembra 2008, dobio je i zvanično ime – „Top zona“. Uređivački kolegijum časopisa odlučio je da multimedijalnim kompletom nagradi Ivanu Petković, učenicu trećeg razreda Devete beogradske gimnazije, koja je dala pobednički predlog za ime novog elektronskog časopisa posvećenog mladima. 

Ime je odabrano među desetak predloga koji stigli elektronskom poštom, a „Top zona“ je osvojio najviše glasova članova redakcije, i ujedno ispunio uslov da bude na srpskom jeziku i može biti ispisan ćiriličnom pismom.

Časopis „Top zona“ je pokrenut u okviru Microsoftovog programa „Partner u učenju“ (Partners in Learning), i predstavlja besplatnu elektronsku publikaciju koja se stvara u saradnji sa učenicima i nastavnicima srednjih škola u Srbiji. Ovo dvomesečno besplatno izdanje, koje svi zainteresovani mogu pronaći na Internetu, namenjeno je mladima uzrasta od 13 do 19 godina, i bavi se temama kao što su obrazovanje, muzika, strip, pozorište, izložbe, TV…

Milan Gabarić, glavni urednik „Top zone“, pozvao je učenike svih srednjih škola da se pridruže redakciji časopisa i aktivno uključe u njegovo stvaranje. Dodatne informacije o Microsoftovom programu „Partner u učenju“, čiji je cilj da pomogne u unapređenju obrazovanja u Srbiji kroz pružanje pomoći nastavnicima u osnovnim i srednjim školama u primeni informacionih tehnologija, možete pronaći na Web lokaciji www.microsoft.com/scg/obrazovanje/pil.

Pročitajte i:  Novi AI planovi Microsoft-a - pretvaranje korisnika u crtanu animaciju

Vesti iz kompanije Microsoft

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,