ePlaneta

Uskoro prvi Gejming festival

gejming-festival-flajer2U novobeogradskoj Hali sportova od 29. do 31. maja održava se prvi Gejming festival. Ovaj festival okupiće ljubitelje u igranje na kompjuterima i konzolama, kao i na tabli, a tokom tri dana će se pored revijalnog održavati takmičarski program.

Naime, tokom Gejming festivala biće održano lokalno World Cyber Games takmičenje u disciplinama Counterstrike 1.6, Warcraft III: Frozen Throne i FIFA 2009. Pobednici WCG turnira predstavljaće Srbiju na svetskom prvenstvu u Kini. Najveća domaća online gejming zajednica Klan RUR organizovaće i takmičenje u drugim igrama kao što su: DOTA, Heroes of Might and Magic III, Guitar Hero, Virtual Tennis, StarCraft, Quake, TrackMania i Fear.

U pratećem programu igraonica KGB priprema i festival gejming filmova, a održavaće se i demonstracije i turniri u igrama na tabli: Warhammer, Warhammer 4000, Axis & Allies, Magic The Gathering. Udruženje ljubitelja fantastike “Lazar Komarčić” organizovaće reprizu festivala SF filma i predavanja na aktuelne SF teme.

Sve to i još puno aktivnosti očekuje ljubitelje igranja koji dođu u Halu sportova. Ulaz na Gejming festival je slobodan, a svečano otvaranje održava se u petak u 10h.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,