PC Press Studio

Uslužni programi: Zbirka alata Parallels

Parallels Toolbox je raznovrsna zbirka softverskih alata koja na jednom mestu objedinjuje čak oko 50 različitih uslužnih programa za PC i Macintosh računare. Ovaj paket nudi softverska kompanija Parallels, najpoznatija po Parallels Desktop rešenju za virtualizaciju koji korisnicima Macintosh računara omogućava da izvršavaju Windows aplikacije.

PCPress.rs Image

Gomila alata na jednom mestu

Alati u okviru Toolbox paketa podeljeni su prema funkciji na deset glavnih oblasti, koje sadrže opcije za rad sa multimedijalnim sadržajima (audio, video, slike), programe za rad sa fajlovima, snimanje ekrana, produktivnost, razne sistemske alate i druge uslužne programe. Neki alati su uključeni u više oblasti, a za lakše snalaženje i pronalaženje odgovarajućeg programa može se koristiti opcija za pretraživanje biblioteke svih alata.

U ovako opsežnoj kolekciji, ima dosta alata sa trivijalnom primenom, ali takođe i onih koji mogu korisno poslužiti. Ugrađene opcije za prenos audio i video fajlova mogu se koristiti za lako snimanje YouTube i Facebook sadržaja, dok se kod snimanja ekrana mogu praviti uobičajene slike celog ili dela ekrana, ili snimati promene na ekranu u vidu video zapisa. Za rad sa fajlovima dostupni su alati za pronalaženje duplikata, čišćenje diska, arhiviranje i raspakivanje arhiva. Tu su i razni dopunski alati, poput alarma, tajmera, brz pristup aplikacijama i dokumentima, isključivanje kamere i mikrofona, promenu rezolucije slika ili sakrivanje ikona na radnoj površini.

Pročitajte i:  Unimaze Platform i digitalna transformacija

PCPress.rs Image

Nedavno je objavljena nova verzija Paralells Toolbox 5.0.0, koja je donela nove alate za generisanje bar kodova (uključujući QR kodove), prepoznavanje bar kodova na slikama ili preko kamere, optičko prepoznavanje teksta u slikama (recimo kod skeniranih materijala ili snimljenih slika ekrana), kao i merenje boja na izabranom delu ekrana. Toolbox je dostupan u verzijama za Windows i macOS operativne sisteme, pri čemu je većina alata dostupna na oba sistema, ali ima i nekoliko koji su specifični samo za PC ili Macintosh instalacije.

Kompanija Parallels je već nekoliko godina deo Corel korporacije, nekada čuvenog imena za grafički softver, a danas konglomerata koji je pod svoje okrilje stavio nove inkarnacije nekada veoma popularnih programa kao što su CorelDRAW, PaintShopPro, WordPerfect, WinZip, WinDVD i drugi. Sajt na kome ćete pronaći više informacija o paketu Parallels Toolbox je ovaj! Probna instalacija paketa ograničena je na svega 7 dana rada, a za aktiviranje probnog režima neophodno je kreirati Parallels korisnički nalog.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,