BIZIT plus

Uspon i pad jednoroga: Blackrock prodao većinu akcija u e-commerce THG

Više fondova kojima upravlja međunarodni investitor Blackrock, prodaje akcije u britanskoj e-commerce grupi, The Hut Group (THG). Od septembra 2021. godine, akcije THG grupe pale su za oko 66%.

PCPress.rs Image

Blackrock-ovi fondovi prodaju oko 55 miliona akcija u THG, e-commerce gigantu koji zastupa veliki broj modnih i kozmetičkih brendova. Blackrock je najveći akcionar THG-a, nakon Metjua Modlinga, čiji vlasnički udeo iznosi 14.19%. Podsećanja radi, THG je, prvobitno bio startap, koji je doživeo veliki uspon kao jedan od pet Greater Manchester-ovih jednoroga (sa procenom vrednosti preko milion dolara). Pored njega, Greater Mancherster-ovi startapi su i Boohoo Group, Autotrader, AO.com i Onthebeach.com.

Međutim, u oktobru je, nakon nezadovoljavajuće prezentacije investitora, vrednost akcija pala 35% što je pokrenulo određena pitanja vezana za korporativno upravljanje. Prošlog meseca, THG je za izvršnog direktora imenovao člana SoftBank-e i potom zahtevao nezavisnog predsednika predložene premium liste na londonskoj berzi.

Blackrock prodaje pola akcija, ali je potapšao THG po ramenu, poručivši da i dalje podržava menadžment i veruje u osnove akcija.

Izvor: marketscreener, Financial Times

Facebook komentari:
Računari i Galaksija